Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Arkiv for juni, 2024

Vi fann 108 artiklar i dette arkivet.


Stor stemning og fantastisk song

Bjørn Gunnar Ansnes Sundag 30. juni 2024

Kjell Gunnar Polden har sendt oss ein liten rapport frå gudstenesta i Todalen kyrkje søndag. Kjell Gunnar skriv:  «Gudstenesta søndag handla om å vera utsending for Jesus, opprinneleg dei tolv apostlane. Det dei starta med vart eit nettverk som i høgste grad eksisterer enda i dag. Det har nådd ut til milliarder, og prost Vidar Rygh poengterte at den stafetten skal vi vera med å bringe vidare».


Samarbeid for å arrangere rekrutteringsfiske i Toåa.

Stig Husby Sundag 30. juni 2024

 Todalen Elveeigarlag har  fått med seg Start 4H og Todalen Idrettslag, og saman skal dei arrangere ein sosial og inspirerande ettermiddag i august, der rekruttering av nye fiskarer står på agendaen.


Fortsett VM-suksessen i Montenegro

Jon Olav Ørsal Sundag 30. juni 2024

Isak Drøpping og Erik Kårvatn bekreftar at dei er i god VM-form.  Dei deltek i ungdoms-VM i Skyrunning i Bar i Montenegro.  For Isak vart det ny pallplass, da kan kom inn på nest beste tid 01:02:28 i klasse B (16-17 år)  – 00:03:18 etter spanjolen Biel Sagues Rovira som hadde bestetid på 0:59:10. Dermed var ei ny sølvmedalje sikra.  Isak og Erik representerer Randonee-landslaget og klubben Trollheimen Fjellsportklubb.


Remidt sin tømmekalender for juli og august lagt ut

Bjørn Gunnar Ansnes Sundag 30. juni 2024

Da har vi lagt inn Remidt sin tømmekalender for glass- og metallavfall, restavfall, papir og papp, plast- og matavfall, for juli og august 2024 inn i aktivitetskalenderen vår her på Todalen.no. Tømmekalender for september og oktober blir lagt ut i slutten av august. 


Laksefisket – løsnar det no?

Jon Olav Ørsal Laurdag 29. juni 2024

Laks nr 2 er iallfal komen i land, fortel Stig Husby som er leiar for Todalen elveeigarlag.  No er det eit lite håp om at det er betring på gang – håpet er no at innsiget berre er forsinka. 


Todalsdagen  – festdag på Bordholmen

Jon Olav Ørsal Laurdag 29. juni 2024

Det er nok mange store og små som tenkjer tilbake på barndommen, og hugsar dei mange duellane som har vore på Bordholmen under  Todalshelger og Todalsdager som har vore arrangert i snart to mannsaldrar


Aron med seier og ny løyperekord i Ræta opp

Jon Olav Ørsal Laurdag 29. juni 2024

Aron var suveren i mål på Ræta Opp 2024.  Med tida 10:41 forbedra han løyperekorden til Håvard Gjeldnes med 7 sekund.  Håvard glimra med sitt fråvær i dag og dermed nytta Aron Rodal Haugen sjansen til å sette ny reekord.  I dameklassen heldt Lisabeth Sæterbø stø kurs, og kom først i mål av damene på tida 13:13 – ho forbedra sin eigen løyperekord med 28 sekund.


Kva skjer med laksefisket i Toåa?

Jon Olav Ørsal Fredag 28. juni 2024

For ei veke sia vart 33 lakseelver stengt, og stor usikkerheit råder både blant laksefiskarane og hos elveeigarane.  Den siste tida har vi sett mange eksempel på kor store konsekvensar dette får for mange lokalsamfunn. Det er til no teke ein laks i Toåa – egenleg snakkar vi om krise.


Sølv til Isak: Imponerande VM-resultat frå Montenegro

Jon Olav Ørsal Fredag 28. juni 2024

Isak Drøpping frå Trollheimen Fjellsportklubb imponerte stort da han kom inn på 2.-plass i dagens vertikal i Bar i Montenegro.  Isak starta i klasse B  (16-17 år), der det var 34 deltakarar frå heile verda. 


Gudsteneste i Todalen kyrkje søndag

Bjørn Gunnar Ansnes Fredag 28. juni 2024

Todalen Sokneråd inviterer til gudsteneste i Todalen kyrkje søndag 30. juni klokka 11:00. Det er prost Vidar Wilhelmsen Rygh er som er liturg på søndag, medan Erik Rosenius er organist. 


Innspurt i «Sommarlotteriet»

Bjørn Gunnar Ansnes Fredag 28. juni 2024

Økonomigruppa i Todalen Idrettslag sitt «Sommarlotteri» har kome godt igang, og er no i innspurtfasen. Fredag 28. juni klokka 14:00 – 17:00 vil Økonomigruppa ha stand på Matkroken Todalen for førehandssal av lodd i «Sommarlotteriet», som har trekning klokka 14:30 laurdag 29. juni.  


Stavgangarane tok turen til Nauståfossen

Bjørn Gunnar Ansnes Fredag 28. juni 2024

Stavganggruppa i Surnadal Pensjonistlag hadde torsdag stavgangtur til Nauståfossen. Turen starta på Kårvatn og gjekk oppover til fossen. – Det vart observert elgavføring på vegen og nokon sa att dei hadde sett eit stort dyr mellom trea, fortel Svein Tjelle i Stavganggruppa.