Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Start 4H

Styret fra 2019:

  • Leiar: Lisabet Storslett
  • Nestleiar: Johan Ranes
  • Sekretær: Ylva Synnøve Gjeldnes
  • Kasserar: Van Adrian Ansnes
  • Styremedlemmar: Nora Kårvatn, Maria Bergli, Ingebrigt Bergli og Shan Halle

Klubbrådgivarar: Ragna Kvendset

Først publisert: 19. november 2009, 16:11 - Sist oppdatert: 22. juni 2019, 12:40

Nyheter knytta til Start 4H

Start 4H på fisketur

Bjørn Gunnar Ansnes Torsdag 15. september 2022

Start 4H er ein triveleg gjeng ungdommar mellom 10-17 år. Klubben har eige klubbrom i Skulstuå og i tillegg til klubbmøter der, møtes dei til forskjellige aktivitetar rundt om i lokalmiljøet, slik som sist søndag, da medlemmene tok ein fisketur på Todalsfjorden. 


Start 4H selde kornband

Bjørn Gunnar Ansnes Laurdag 27. november 2021

I dag hadde medlemmer frå Start 4H rigga seg til med salsstand utanfor Matkroken Todalen, der dei selde kornband. Sal av kornband har, etter kvart, blitt ein tradisjon i Start 4H, og noko dei har gjort i mange år no. Gradestokken viste fleire blå grader, så det var ei klar påminning om at småfuglane treng litt ekstra godsaker no når det går mot full vinter og mørketid.


Sal av kornband i morgon

Bjørn Gunnar Ansnes Fredag 26. november 2021

I morgon (laurdag) vil medlemmer frå Start 4H ha stand utanfor Matkroken Todalen, for å selje kornband.  Kornbandsalet går føre seg i tidsrommet mellom klokka 11:00 – 15:00. Start 4H ønskjer alle velkomne innom standen sin, for å kjøpe kornband eller slå av ein prat!


Vellykka haustfest i Start 4H

Bjørn Gunnar Ansnes Laurdag 20. november 2021

I dag var det haustfest i Start 4H i Todalen ungdomshus. Her hadde medlemmene laga utstilling for å vise fram prosjekta dei har jobba med det siste året. Utillinga er ein viktig del av sjølve prosjektet, og noko dommarane tek med i si totalvurdering under bedømminga av oppgåvene.


Haustfest med noko attåt

Bjørn Gunnar Ansnes Fredag 19. november 2021

Laurdag 20. november klokka 13:00 inviterer Start 4H til hustfest i Todalen ungdomshus. Her har medlemmene i klubben utstilling som viser kva prosjekt dei har arbeidd med det siste året. Det blir sal av bakels med graut, kaker og kaffe. 


Start 4H inviterer til haustfest

Bjørn Gunnar Ansnes Tysdag 16. november 2021

Laurdag 20. november klokka 13:00 inviterer Start 4H til haustfest i Todalen ungdomshus. Her blir det utstilling, som viser prosjektoppgåvene medlemmene har arbeidd med det siste året. Det blir sal av kaffe, bakels med graut og kaker.


LAN-skapsområde i ungdomshuset

Bjørn Gunnar Ansnes Laurdag 9. oktober 2021

Frå fredag kveld kokka 18:00 til laurdag morgon klokka 10, hadde Start 4H invitert sine medlemmer til LAN-party i Todalen ungdomshus. Her var det dataspeling på høgt nivå, både med tanke på utstyr og ferdigheiter. Men det vart og tid til litt andre aktivitetar som vi litt eldre skjønar meir av. Men alle aktivitetane gjekk føre seg under mottoet:  «fram daa frendar i fredlege kappstig», som det står ovanfor scana i ungdomshuset. 


Vårsøg 4H på besøk hos Start 4H

Bjørn Gunnar Ansnes Tysdag 24. august 2021

I går kveld var rundt femten medlemmer frå Vårsøg 4H frå Surnadal på Todalsbesøk, for å besøke Start 4H. Dei to klubbane sine medlemmer vart oppdelt i sju lag, som konkurrerte i ei lokal utgåve av Mesternes Mester. 


Start 4H med tur til Svinviks arboret.

Bjørn Gunnar Ansnes Tysdag 8. juni 2021

I ettermiddag tok medlemmane i Start 4H ein medlemstur til Svinviks arboret. Når dei kom til arboretet fekk dei ei historisk orientering om Svinviks arboret og grunnleggjarane Halvor og Anne Svinvik. Så vart gjengen guida inn i drivhuset, der dei fekk sjå planter arboretet dyrkar der.    Etterpå vart det ein tur rundt om i […]


Start 4H med overnattingstur til Gjengstøa

Bjørn Gunnar Ansnes Sundag 30. mai 2021

Start 4H nytta høvet til å ta ein overnattingstur til Gjengstøa i finvêret frå fredag til laurdag. Nokre av medlemmane tok like godt to netter og overnatta heilt til søndag. Medlemmane møtte opp i småbåthamna, og sykla eller køyrde båt frå derifrå og utover til Gjengstøa fredag ettermiddag. Der overnatte dei til i dag. I […]


Start 4H testa fiskelykka

Bjørn Gunnar Ansnes Tysdag 25. mai 2021

I kveld var Start 4H ute og testa fiskelykka i Todalsfjorden. Gudmund K. Kvendset, Finn Ranes, Kjetil Sogge, Laila K. Bergli og Shan Allan Halle stilte med båtar, slik at det vart plass til alle 4H-arane. Todalt var det rundt 20 personar i dei fem båtane som drog ut for å freiste fiskelykka. 


Start 4H med årsmøte

Bjørn Gunnar Ansnes Onsdag 19. mai 2021

I går kveld var det årsmøte i Start 4H i skulstuå. Før årsmøtet fekk dei fire nye medlemmene ei omvisning i klubblokala av klubbrådgjevar Ragna Kvendset. Dei fekk og ei kort orientering om kva det inneber å vere med i 4H og kva for prosjektoppgåver dei kan velje mellom.