Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Start 4H

Styret fra 2019:

  • Leiar: Lisabet Storslett
  • Nestleiar: Johan Ranes
  • Sekretær: Ylva Synnøve Gjeldnes
  • Kasserar: Van Adrian Ansnes
  • Styremedlemmar: Nora Kårvatn, Maria Bergli, Ingebrigt Bergli og Shan Halle

Klubbrådgivarar: Ragna Kvendset

Først publisert: 19. november 2009, 16:11 - Sist oppdatert: 22. juni 2019, 12:40

Nyheter knytta til Start 4H

Framleis mogleg å få kjøpt kornband

Bjørn Gunnar Ansnes Sundag 10. desember 2023

I går hadde Start 4H sal av kornband framom Matkroken Todalen. Start 4H melder at dei framleis har nokre kornband att, om nokon vil kjøpe. Start 4H har fleire kornband for sal, så kva med ei julegåve til den som har alt? 


Du hugsar vel småfuglane

Jon Olav Ørsal Laurdag 9. desember 2023

Lisa og Natascha frå Start 4H minner oss om småfuglane som ventar på ein godbit i kulda.  Start 4H har lang tradisjon med sal av kornband no i førjulstida.  I dag er dei på plass utafor butikken på Matkroken Todalen med sine kornband.  Her har dei laga ein flott stand med både levande lys, julebrød […]


Start 4H sel kornband utom Matkroken på laurdag

Bjørn Gunnar Ansnes Måndag 4. desember 2023

Tradisjonen tru, vil Start 4H laurdag 9. desember, i tidsrommet frå klokka 11:00 til klokka 14:00 selje kornband utom Matkroken Todalen. Så da blir det mogleg å sikre seg ein «godbit» til småfuglane, så dei kan kose seg med no i adventstida.


Hausttakkefest – samla eit femtital til gudsteneste

Jon Olav Ørsal Sundag 10. september 2023

Start 4H hadde pynta og lagt til rette for hausttakkefest i Todalskyrkja sist søndag, og tema for gudstenesta var henta frå Johannesevangeliet og omhandla at Jesus metta 5000 på 5 byggbrød og to fiskar.  Ragna og Lisa sørga for å presentere Start 4H som er har drive i 56 år i Todalen, og fortalte om kva klubben står for og kva som er formåle – og sjølvsagt fekk vi høre 4H-løftet. 


Start 4H selde kornband

Bjørn Gunnar Ansnes Laurdag 10. desember 2022

I dag, mellom klokka 11:00 – 14:00, hadde Start 4H rigga seg til med stand utanfor Matkroken Todalen, der medlemmer frå klubben selde kornband. Vinteren gjorde sitt inntog for nokre dagar sidan, med både snø og kuldegrader, gjorde at salet vart bra. 


Sal av kornband på laurdag

Bjørn Gunnar Ansnes Torsdag 8. desember 2022

Laurdag 10. desember, mellom klokka 11:00 – 14:00, vil Start 4H ha stand utanfor Matkroken Todalen, der dei vil selje kornband. Grønskjora er her heile vinteren og er ein trufast gjest på fuglebrettet. Start 4H vil gjera stas på grønskjora, og andre fuglar, som vel å bli i Todalen gjennom den kalde tida, medan andre fuglar dreg til palmesus og ljose dagar på sydlege breddegrader.


Knask eller knep?

Bjørn Gunnar Ansnes Måndag 31. oktober 2022

Det var spørsmålet som vart stilt i gymsalen på Todalen skule i kveld, der Start 4H hadde invitert alle til felles Halloweenfeiring. Her var det vist stor kreativitet, både i kostymer og ansiktsmåling. Også sjølve gymsalen var pynta til Halloweenfest. Rapportane fortel at det vart mest knask og lite knep i løpet av feiringa i gymsalen. 


Start 4H inviterer til felles feiring av Halloween

Bjørn Gunnar Ansnes Sundag 30. oktober 2022

Start 4H inviterer alle, frå 0-101 år, til felles Halloweenfeiring i gymsalen på Todalen skule, måndag 31. oktober klokka 18:00 – 19:30. Ta med godteri og kle deg ut om du vil!  


Start 4H på fisketur

Bjørn Gunnar Ansnes Torsdag 15. september 2022

Start 4H er ein triveleg gjeng ungdommar mellom 10-17 år. Klubben har eige klubbrom i Skulstuå og i tillegg til klubbmøter der, møtes dei til forskjellige aktivitetar rundt om i lokalmiljøet, slik som sist søndag, da medlemmene tok ein fisketur på Todalsfjorden. 


Start 4H selde kornband

Bjørn Gunnar Ansnes Laurdag 27. november 2021

I dag hadde medlemmer frå Start 4H rigga seg til med salsstand utanfor Matkroken Todalen, der dei selde kornband. Sal av kornband har, etter kvart, blitt ein tradisjon i Start 4H, og noko dei har gjort i mange år no. Gradestokken viste fleire blå grader, så det var ei klar påminning om at småfuglane treng litt ekstra godsaker no når det går mot full vinter og mørketid.


Sal av kornband i morgon

Bjørn Gunnar Ansnes Fredag 26. november 2021

I morgon (laurdag) vil medlemmer frå Start 4H ha stand utanfor Matkroken Todalen, for å selje kornband.  Kornbandsalet går føre seg i tidsrommet mellom klokka 11:00 – 15:00. Start 4H ønskjer alle velkomne innom standen sin, for å kjøpe kornband eller slå av ein prat!


Vellykka haustfest i Start 4H

Bjørn Gunnar Ansnes Laurdag 20. november 2021

I dag var det haustfest i Start 4H i Todalen ungdomshus. Her hadde medlemmene laga utstilling for å vise fram prosjekta dei har jobba med det siste året. Utillinga er ein viktig del av sjølve prosjektet, og noko dommarane tek med i si totalvurdering under bedømminga av oppgåvene.