Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
Kårvatn

Kårvatn

Garden Kårvatn ligger øverst i Todalen. Det har vært bosetning på garden fra 1400-tallet. Eiendommen grenser opp mot Oppdal og Sunndal kommune, og mye ligger innenfor verneområdet for Trollheimen.På Kårvatn kom fjellturismen i organiserte former på 1890 tallet, og den dag er dette en stor del av drifta på garden. I tillegg drives det gårdsdrift med ammekyr av rasen Angus.

naustafossenNaturen rundt Kårvatn byr på stor variasjon av naturtyper. Alt ifra høyfjell, til frodige og urskoglignende dalfører. Her står turopplevelsene og utfordringane i kø, uansett nivå. Områdets mest besøkte turmål er den mektige Nauståfossen som du kan se innerst i dalbunnen. For å komme dit føler du turiststien til Trollheimshytta. Turen tar ca 20 min

Fra midten av 1970 tallet har naturen rundt gården vært ”forsket på” fra forksjellige instanser. Norske Institutter for vannforskning, luftforskning og skogforskning m.flere har funnet området her spesielt interessant på grunn av sin renhet, og blir brukt som referansepunkt for den reneste vannet i Europa.

kaarvatn2

På Kårvatn kan de tilby overnatting i hytter både i fjellet og nede i dalen. På garden er det totalt 28 sengeplasser, fordelt på Målastuå og Gammelstuå. Et godt utgangspunkt for både krevende toppturer til familievennlige turer i nærområdet, sommer som vinter.

I 1992 ble firmaet Kårvatn Fjellutstyr etablert, med klar fokus på å tilby varer som holdt mål til fjell og friluftsbruk. Nye lokaler ble bygd i 2009. Rettere sagt en gammel lafta-låve ble flyttet fra Oppdal til Kårvatn, gjenoppreist, og blir i dag brukt som butikk og engroslager.

kaarvatnvinter

Stabburet på Kårvatn er blitt omgjort til «museum» i 2002. I første etasje finner man utstoppede dyr plassert i omgivelser som ligner på Trollheimen. I andre etasje er det lagt opp til et multimediashow som gir innblikk i Vestlige Trollheimen, og historien rundt garden. Omvisning etter avtale.

Kontaktinformasjon:
Besøk Kårvatn – Fjellgården i Trollheimen sine heimesider.
E-post: gudmund@kaarvatn.no
Telefon (overnatting): 984 95 862  cathrine@kaarvatn.no
Telefon (gruppearr., Stabburet, Kårvatn Fjellutstyr og Angus): 71 66 39 29

Først publisert: 25. august 2009, 21:07 - Sist oppdatert: 9. august 2019, 14:43