Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
Todalsdagen 2012

Todalsdagen 2012

Sjå programmet for todalsdagen!

30. juni er det klart for Todalsdagen 2012, med lotteri, fotball, kiosk, grilling og loppemarknad på Bordholmen. Nytt av året er «Ræta opp», som vi håpar mange deltek på. Les mer om mosjonsløpet her.

Program

09.00 – Kiosken åpnar
09.30 – Start på lillegutturnering
10.00 – Start på mini- og knøttekamper
10.00 – Loppemarknaden åpnar
10.05 – Grillen tennes
12.00 – Ræta opp (last ned flyer)
14.30 – Trekning Superlotteriet
15.45 – Finale i fotballturneringa
16.20 – Seremoni

Kårvatn Fjellutstyr har åpent 10 – 17. På kvelden er det pubkveld på Pakkhuset Kro, som åpnar klokka 21.00.

Velkommen til Todalen den 30. juni!

Først publisert: 19. juni 2012, 16:15 - Sist oppdatert: 1. juli 2012, 13:29

Nyheter knytta til Todalsdagen 2012

Dei to hadde nok mykje å snakke om…

Jon Olav Ørsal Sundag 2. juli 2023

Dei fann lett tonen dei to løparane – Håvard Gjeldnes var akkurat komen i mål på Ræta Opp, og OL-løparen John Boulter som var publikum på Bordholmen laurdag.  John har nok lagt løparskoane på hylla, men han har mange meritter å vise til.  John og kona Sallie er no på besøk hos Odd Arild Sande […]


Todalsdagen 2023 vel i hamn

Jon Olav Ørsal Laurdag 1. juli 2023

Det er sjølvsagt knytt stor spenning til vêret når ein skal arrangere Todalsdagen – det betyr så enormt mykje for publikumtilstrøyminga og dermed for omsetning og overskot.  Årets Todalsdag hamna midt i mellom 2 lågtrykk, og fikk dermet bra tilhøve for å arrangere årets TodalsCup og Ræta Opp.


Håvard og Lisabet – akkurat som i fjor og i forfjor….

Jon Olav Ørsal Laurdag 1. juli 2023

Håvard Gjeldnes og Lisabeth Sæterbø toppar resultatliste for mosjonsløpet Ræta opp i år.  Det gjorde dei også i fjor og i forfjor, med det er det slett ikkje sikkert at dei gjør neste år, for i herrklassen pusta Emil Ansnes i nakkan på Håvard Gjeldnes det meste av løpet. Men i innspurten vart Håvard sterkast og kom i mål 36 sekund før Emil.  I dameklassen kom Lisabeth Sæterbø i mål 29 sekund før Ingrid Tangen som kom på andreplassen.  


Ræta Opp 2023 -i år går kontingenten til Surnadal Røde Kors

Jon Olav Ørsal Torsdag 29. juni 2023

Lørdag kl 12.30 går startskuddet for årets Ræta Opp. Først starter Litj-Ræta for de minste, og går en runde rundt banen. Like etter er det turen til Ræta Opp 2023, med start for hovedfeltet. I år er der Surnadal Røde Kors som får hele potten med startkontingent. Nordmøre Sparebank1 støtter oss med deltakerpremier.


Ræta OPP – blir du med som deltakar?

Jon Olav Ørsal Tysdag 27. juni 2023

Mosjonsløpet Ræta OPP er godt forankra som ein del av Todalsdagen som går av stabelen komande laurdag 1. juli.  Tradisjonelt har Todalen Idrettslag vore raus til å støtte veldedige organisasjonar ved å donere startkontingenten til eit godt føremål.  Denne gongen er det Surnadal Røde Kors som får nyte godt av dette. 


Det hjelper å være gavmild

Jon Olav Ørsal Fredag 13. januar 2023

Todalen Idrettslag og Todalsdagen er så rause at dei kvart år gir bort startkontingenten frå mosjonsløpet Ræta Opp, som blir arrangert i samband med Todalsdagen. I 2021 var det Blodbanken i Kristiansund som kunne nyte godt av denne givergleda, og heile startkontingenten på 16.300 kroner gjekk dit.  Det var stor glede i Blodbanken, og Randi S. Tømmervåg og Elisabeth Sandvik var på Bordholmen under Todalsdagen – for å promotere Blodbanken. 


Ræta Opp med bidrag til Gatelaget i KBK – det er enno ikkje forseint å bidra!

Jon Olav Ørsal Laurdag 16. juli 2022

«Vêrbruket» på Todalsdagen klarte mesta å sette ein stoppar for heile årets arrangement. – Nokre få fotballkampar vart gjennomført og mosjonsløpet Ræta Opp vart da også gjennomført, men med kanppe halvparten så mange deltakarar som vanleg. Det ga sjølvsagt lite inntekt til Gatelaget, med knappe 7.000 kroner – medan det vanlegvis har vore det dobbelte. No oppfordrar arrangøren Todalen IL sine «støttespelarar» til å gje ein hundrelapp på etterskot.


Todalsmarked – nytt innslag på Todalsdagen

Jon Olav Ørsal Laurdag 2. juli 2022

Nytt innslag på årets Todalsdag er Todalsmarked – der arrangementskomiteen hadde ønske om å prøve noko nytt. Det er rett og slett ei utstilling og salg av husflid, slikt som tradisjonelt har vore bydd fram på julemesser og liknande. På Todalsdagen fekk dei no reiskapshuset på Bordholmen til disposisjon og bruka bord og stativ for å vise fram varene sine for å by dei fram for sal.


Store nedbørsmengder tok mesta knekken på RætaOpp

Jon Olav Ørsal Laurdag 2. juli 2022

Todalen I.L. opplevde makalause nedbørsmengder da Todalsdagen gikk av stabelen på laurdag. I løpet av eit par timar kom det så mykje regn at fortballturneringa måtte avslysast etter nokre kampar – det var uforsvarleg å køyre vidare med arrangementet. Mosjonsløpet Ræta Opp gikk som planlagt, men med betydeleg mindre deltaking enn tidlegare år. 20 påmeldt i herreklassen og eit tital i dameklassen utgjorde den aktive delen av løpet.


Todalsdagen er i rute – mykje som må ordnast

Jon Olav Ørsal Fredag 24. juni 2022

I dag var det service på trøbilane på Bordholmen – trøbilane er nemleg populær tidtrøyte for unge fotballentusiaster i ventetida mellom kampane. Fleire av trøbilane var prega av slitasje, så det var behov for både dekk, kjeder og nye lager for å få den «på vegen» igjen.


Ein god og viktig Todalsdag

Jon Olav Ørsal Laurdag 26. juni 2021

Todalsdagen 2021 kan uten tvil omtalast som ein suksessfull dag på alle vis.  Lenge var det usikkert om det kunne arrangerast nokon Todalsdag, på grunn av smittevernreglar og risiko for spreiing av koronasmitte.  Etter kvart var det beslutta at ein skulle kjøre eit amputert arrangement utan fotball, slik at ein heldt seg innafor gjeldande reglar for smittevern.  Men i tolvte time – eller rettara sag ei veke før arrangementet vart det klar at myndigheitene ville tillate breddeidrett igjen – og dermed fotball. 


Stor glede i Blodbanken – Gåve frå Ræta Opp

Jon Olav Ørsal Laurdag 26. juni 2021

Blodbanken i Kristiansund var representert på Bordholmen i samband med at mosjonsløpet Ræta Opp vart arrangert i samband med Todalsdagen 2021.  Vi trefte Randi Solskjær Tømmervåg og Elisabeth Sandvik som på vegne av Blodbanken i Kristiansund var veldig glade for gåva frå Todalen idrettslag og Ræta Opp.  Startkontingenten frå årets arrangement går nemleg uavkorta til Bodbanken i Kristiansund i år. Kor mykje det blir veit dei ikkje før om nokre dagar når alle pengane er komne inn.