Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Tradisjon tro…

Kjetil, Amund og Jo Tysdag 1. juli 2014

Ble det tur til Fotball VM denne gangen også. Som de fleste vet er det sambafotballens hjemland Brasil som er vertsnasjon denne gangen. Vår destinasjon ble Natal som ligger ved kysten nordøst i landet. Den ligger litt sør for ekvator, og har forholdsvis mildt klima.. (25-27 grader i snitt året rundt ifølge Wikipedia). Det bor rundt 1 million i Natal, som sammen med 11 andre byer i Brasil er utvalgt som vertsbyer for kampene. I Natal er det 4 gruppespill kamper som spilles. Kampene spilles på Arena das Dunas (skal forestille sanddyner) som er bygd for anledningen, og rommer 45000 tilskuere. Kampene som ble spilt her, og som vi hadde billetter til, var:

Mexico-Kamerun 1-0

Ghana-USA 1-2

Japan – Hellas 0-0

Italia – Uruguay 0-1

For min egen del så er det kun de to siste lagene jeg har sett spille før, så å få se så mange «nye» lag var morsomt.

Skal ikke komme med noen lange kampanalyser, men i første kampen vant Mexico fortjent både på banen og tribunen. Og det samme kan man vel si om USA i kamp nr. to. Japan-Hellas ble som fryktet en litt kjedelig kamp, uten at det satte stor demper på stemningen på tribunene, bølgen gikk hvertfall.

De første kampene i Italia/Uruguay-gruppa gjorde det slik at denne kampen ville bli helt avgjørende for begge lag. Uruguay måtte vinne, mens Italia kunne greie seg med uavgjort. Og når Italia kan greie seg med uavgjort så er det fort det de går for. Dette resulterte i mye tid tilbragt i vannrett stilling på banen, og lite fint spill. Etter at Italia fikk ett rødt kort tok Uruguay noe over, uten at de klarte å få hull på byllen. Men når kaptein Godin fikk stå mutters alene på en god cross falt avgjørelsen, og Uruguay fikk det målet de trengte. Ellers vil nok kampen også bli husket for Suarez’s umettelige appetitt.

Ellers har været vært forholdsvis bra, med unntak av ei helg der det regnet konstant i 2 dager. Noe som førte til at både veier, biler og hus ble skylt på havet i noen deler av byen. Men som sagt har det vært bra resten av tida, og behovet for annet «kortbrok» har vært fraværende.

Ikke sett snurten av uroligheter som det ble fryktet for før VM, men så har jo også sikkerthetsoppbudet vært stort, så det har vel en sammenheng. All trafikk ble stoppet når spillerbussene kjørte til og fra arenaen, og det var lastebil på lastebil med soldater i eskorte.

Mye live og røre har det vært når de ulike nasjonenes supportere har vært innom Natal, og de har helt klart satt sitt preg på bybildet. Når Brasil spiller er det mer eller mindre still stans i alt, så liten tvil om at det er forventninger som skal innfris.

Med endeløse sandstrender både nordover og sørover måtte det også bli en «obligatorisk» buggytur.

Ellers har det gått mye i late dager på stranda, og en og annen fotballkampen på tv !

Fotballhilsen fra Natal.

Kjetil, Amund og Jo.

Publisert: 1. juli 2014, 22:50