Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Til topps med Gammelhytta i Innerdalen

Roar Halten Torsdag 10. september 2020

Norges fineste dal har også Norges flotteste turisthytte. I skarp konkurranse med over 500 hytter har Innerdalshytta fått 2. plass i kåring om landets fineste turisthytte.

-Dette har vi visst lenge, sier KNT sin styreleder Eirik Gudmundsen i en kommentar. At Gammelhytta er ei fantastisk fin hytte, og at den er blant de flotteste vi har i landet har vi visst lenge, fortsetter en stolt Gudmundsen.

Eirik Gudmundsen (til venstre) og Iver Innerdal framfor den gamle turisthytta. Foto: KNT

Det er turistforeningenes medlemmer, Fjell og Vidde-leserne og en jury som har brukt sommeren på å bestemme hvilke DNT-hytter som er de fineste. Etter å ha fått forslag på flere hundre turisthytter var det 30 hytter som ble valgt ut til finalister. Blant disse var Gammelhytta i Innerdal i kategorien for selvbetjente hytter.
Iver Innerdal er grunneier og driver Innerdal Turisthytte som er i tilknytning til Gammelhytta. Familien til Iver Innerdal har i generasjoner drevet turisthyttene i Innerdalen, og tar med glede i imot nyheten om at Gammelhytta er blant landets aller fineste turisthytter.

Prektig hytte i flott natur! Foto: KNT

Om Innerdalshytta skriver juryen følgende:
«Innerdalshytta ligger i det veldig mange omtaler som «Norges vakreste dal», og kombinasjonen av en gammel, sjarmerende hytte og vakkert kulturlandskap gjorde at denne selvbetjente hytta nesten nådde helt til topps.»
Det er også morsomt at to hytter i Trollheimen, Innerdalshytta og Gjevilvasshytta er på topp i disse kåringene. Det sier noe om hvor flott fjellområde Trollheimen er.
Gammel perle
Innerdalshytta er oppført i 1893 og det har vært turistvirksomhet i Innerdalen siden 1889. I 2004 startet samarbeidet mellom Torill og Iver Innerdal og KNT. KNT restaurerte da den gamle turisthytta (Gammelhytta) og bygde om Låven slik at den også kunne ta imot gjester.

Detaljar frå inngangspartiet. Foto: KNT

Om kåringen:
Det var i vinter at Fjell og Vidde oppfordret sine lesere til å nominere hytter som Norges fineste. Gjennom sommeren har mange stemt på sin favoritt. En kombinasjon av stemmer og en jury bestående av Sparebankstiftelsen DNB, Riksantikvaren, Norsk Tipping og Fjell og Vidde.
Det er kåret vinnere i to kategorier:
• Selvbetjente hytter
1. Rabothytta i Indre Helgeland
2. Innerdalshytta i Trollheimen
3. Kiellandbu i Bergsdalen
• Betjente hytter
1. Gjevilvasshytta i Trollheimen
2. Skogadalsbøen i Jotunheimen
3. Stranddalen i Ryfylkeheiene
Mer informasjon fra DNT her:https://www.dnt.no/artikler/nyheter/21988-her-er-norges-fineste-dnt-hytter/

 

 

 

Publisert: 10. september 2020, 14:34