Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Frode er klar for Surnadal

Steinar Hasselø Laurdag 3. februar 2018

-Surnadal er min favorittbygd. Derfor gleder jeg meg spesielt til å spille der, forteller Frode Alnæs. Torsdag kommer han til Surnadal kulturhus med «Min dans med strenger».

Tittelen på denne konsertforestillinga er sjølsagt en fornorska tillemping av «Dance With a Stranger» – gruppa som virkelig gjorde Frode kjent over det ganske land. I Surnadal var han imidlertid på nikk med folk lenge før den tid:

-Jeg hadde ett av mine fineste år da jeg gikk på Nordmøre Folkehøgskole. Dessuten har jeg spilt mye i Surnadal, både med Henning Sommerro, Anders Larsen og Trygve Brøske, og under Vårsøghelga, med Give me 5-koret, Korslaget og for Pipelife. Jeg elsker kulturen og naturen der, og Kina-restaurant er det der også, og det liker jeg, sier Alnæs.

Gitaren i sentrum

Frodes nye forestilling er en konsertforestilling med både humor og alvor med gitaren i sentrum. Publikum vil få servert nye låter, musikkhistoriens mest kjente gitarlåter og ikke minst hits fra Frodes solokarriere og fra Dance With A Stranger.

«Min dans med strenger» handler om gitaren som venn, trøst, gledesspreder, reisefølge og kunstnerisk uttrykk. Den handler om et livslangt vennskap med instrumentet som trøstet da håret falt av som 11-åring, om det å være annerledes, til det å slå igjennom som musiker og å bli en berømt gitarist, artist og komponist.
 – Jeg skjulte meg jo med parykk i 16 år. Det er klart det har preget livet mitt å ikke stå fram som den jeg var. I tillegg til all humoren og latteren i forestillingen ønsker jeg å fortelle en historie om det å være annerledes, men å snu det til en styrke, sier Alnæs.

Stjernelag på scenen
Med seg på scenen har Frode et stjernelag av et band: Morten Huuse (kapellmester/tangenter) har bl.a. spilt med Dance With A Stranger i 25 år. Knerten Kamfjord (bass) er også kjent som en del av Odd Børretzen/Lars Martin Myhres band, samt Øystein Sunde sitt band. Thomas Gallatin (trommer) spiller med en rekke artister som Morten Abel, Daniel Kvammen, Garness og Siri Nilsen.

Kjetil Sandnes og Henrik Langerød vil alternere/vikariere på hhv bass og trommer.

(foto: Mona Nordøy)

 

Publisert: 3. februar 2018, 17:00