Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Todalshytta: Låtskrivere på plass

Jon Olav Ørsal Sundag 5. juni 2016

Årets låtskriverseminar på Todalshytta starter mandag, og da vi stakk innom en snartur mandag kveld var gjengen benka rundt langbordet framfor Todalshytta – klar for å innta middagen og samtidig nyte solnedgangen med utsikt over Todalen.  Nå er været akkurat slik vi tenkte det skulle være – Raust, seier Eric Malling som er vertskap på Todalshytta.

Mandag morgen er altså gjengen i gang med låtskriverseminaret som skal pågå utover uken til torsdag, da det blir avslutning med Raus 2016-konsert på Gammelfabrikken. Her blir alle artistene med, og den som husker fjorårets konsert har nok allerede sikret seg billetter. Billetter til konserten er lagt ut på Matkroken i Todalen og på Surnadal kulturhus. Det er enno noen billetter igjen, men det lønner seg å raska på dersom du vil ha billetter til konserten torsdag kveld. Her vil vi nok få smaksprøver på nyskrivne låter fra låtskriverseminaret – urframføringer blir nok vanlig den kvelden.

Terje Nordgarden og Jace Everett har allerede funnet fram gitaren. Foto: Driva/Jon Olav Ørsal

I år er det 7 deltakere på låtskriverseminaret. Nokre er kejndiser fra fjoråets arrangement – Amund Maarud, Alf Bretteville Jensen, Terje Nordgarden og Johanna Demker var med i fjor også, men nykommerne skjemmer heller ikke laget. Vi får møte Jace Everett fra Nashville i USA, Ingvild Hammer og Else Søllesvik.  Eric Malling seier at det er spesielt artig at Else Søllesvik er med oss. Hun er 20 år og veldig aktuell med sin gruppe «Else og Emilie».  Jace Everett er både kjent artist og kjent som låtskriver for andre. Han har blant anne skrevet vinnerlåten til siste års amerikanske Idolvinner – og vi kan vel bare nemne «Your man»!  Invild Hammer er siste «nykommer». Med soloplata Sylskarp er Ingvild Hammer tilbake i skuddet. Låtene er komponert og skrevet av Ingvild Hammer og produsert sammen med Henrik og Amund Maarud.

Det første Terje Nordgarden spurte etter, da vi trefte han, var om det har vært mange trimmere til Storhaugen. Du må ikke bli overrasket om han kommer blåsende opp stien fra Todalshytta til Stikk UT-posten Storhaugen disse dagene.

 

 

Publisert: 5. juni 2016, 23:20