Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Raus 2016: Konsert på Gammelfabrikken 9. juni

Jon Olav Ørsal Måndag 9. mai 2016

Todalshytta og Eric Malling gjentar suksessen med låtskriverseminar på Todalshytta. 2. uken i juni blir det nytt låskriverseminar, også denne gangen i samarbeid med NOPA og GramArt. I år er seminaret blitt internasjonalt, og får besøk fra Nord-Irland og USA, forteller Eric Malling som er verskap på Todalshytta på tredje året.

Seminaret har fokus på håndverket låtskriving, og deltakerne er plukket ut med nettopp det som poeng. I år som i fjor avsluttes seminaret med konsert på Gammelfabrikken. Det skjer torsdag 9. juni, og fra i dag er billettene til raus 2016 i salg på Matkroken og på Surnadal kulturhus. Hvem husker ikke konserten RAUS 2015 – dette bør du ikke gå glipp av! Totalt antall billetter som selges er 200, så her lønner det seg å være tidlig ute!

EricMalling_9204

Eric Malling, som er vertskap på Todalshytta, starter sesongen med låtskriverseminar på Todalshytta og RAUS 2016-konsert på Gammelfabrikken. Foto: Jon Olav Ørsal

Blant årets deltakerne er låtskrivere som har solgt millioner av låter, og er mest streamet på Spotify/Wimp. Her finner du også «låtmakere» som har laget musikk til Hollywood-filmer, serier på HBO, og de spilles jevnt på NRK osv.

Årest deltakere på låtskriverseminar og RAUS2016-konserten er: Alf Bretteville Jensen, Amund Maarud, Bap Kennedy, Elsa Søllesvik, Jace Everett, Johanna Demker, Ingvild Hammer, Terje Nordgarden.

Johanna Demker (Uppsala)
En av landets mest allsidige låtskrivere. Leverte tidlig låter som solgte i millioner(!) i Europa.  Som artist har hun stadig fått skryt for sine gode albumutgivelser. Hennes første album på morsmålet svensk ble lansert i 2015.  Johanna har en grunnleggende styrke i å skape iørefallende melodier. Initiativtager til hele seansen på Todalshytta.

Terje Nordgarden (Hamar)
Nordgardens debut for Blue Mood Records satte ham for alvor på kartet, med oppsiktsvekkende anmeldelser i riksavisene. Siden da har han reist i hele Europa, med gitar og vekslende humør.  4 album ute i eget navn, og han skriver alltid!  Terjes nyeste singel fra mars 2016, ”Tears” rusler jevnt på nasjonal radio for tiden. ”Alle” venter på hans fortjente kommersielle gjennombrudd.

Amund Maarud (Skaubygda)
En av landets mest spennende, og engasjerte gitarister – det vet de fleste. Opptrer på Slottet, med KORK, tolker Prøysen etc, så lenge det møtende publikum VIL høre. Det interessante er likevel at Amund aldri slutter å utfordre verken seg selv eller sitt voksende publikum. Som regel Spellemann-vinner, eller nominert. Bluesbasert fritenker, og svanger med sitt debutalbum med duoen ”Morudes”,bestående av Amund og hans trommeslagende bror Henrik. Konsertens kapellmester og band.

Alf Bretteville Jensen (Hønefoss)
En fantastisk låtskriver, med fortid på verdens største plateselskap, Universal. Alf sine låter utmerker seg med en grunnleggende forståelse for den gode melodi, og sine slentrende nikk i retning klassisk poplåtskriving, innpakket i relevante hilsninger til amerikansk musikk. Hjemmelekse: ”Anymore” fra albumet Universe, en nydelig duett med Johanna Demker.

Ingvild Hammer (Oslo)
Suzy Dahl er kunstneraliaset til Ingvild Hammer. Med soloplata Sylskarp er Ingvild Hammer tilbake i skuddet. Låtene er komponert og skrevet av Ingvild Hammer og produsert sammen med Henrik og Amund Maarud.

De fleste vil nok kanskje huske henne best da hun frontet det akustiske rockpønkbandet Lost Luggage. Lost Luggage fikk platekontrakt på Egertorget, ga ut plate, og turnerte I Norge på hele 90 tallet. Ingvild Hammer har vært vokalist, korist, produsent og bidragsyter på over sekstifem innspillinger med blant annet DumDumBoys, Vidar Busk, Backstreet Girls og Sister Rain, for å nevne noen.

Elsa Søllesvik (Haugesund)
Årets yngste deltager. Elsa (20) er halvparten av duoen Elsa & Emilie, som er blant landets mest streamede artister! Duoen har platekontrakt med Sony Music, og kommer med nytt album etter sommeren. Dette blir et friskt innslag blant de etablerte låtskriverne, og vi gleder oss til å høre hva som kommer ut av dette.

Bap Kennedy ( Belfast)
For de fleste låtskrivere vil samarbeider med Van Morrison, Mark Knopfler og Steve Earle være rimelig usaklig drømming, men altså ikke for Bap. Albumet “Sailors Revenge” (2013) er innspilt og produsert av Mark Knopfler, og den tidligere utgitte Milky Way er skrevet I samarbeid med Van Morrison. Mest kjent er likevel tittelsporet fra Hollywood-filmen “Serendipity”, “Moonlight Kiss”. Bap`s utgivelse fra 2015 ”Let`s start again”, ble belønnet med terningkast 6 i Dagbladet.

Jace Everett (Nashville)
I 2006 gav Jace ut albumet “Jace Everett”, et flott Americana album. Sensasjonen ble imidlertid et faktum noen år senere da låta “ Bad Things”  ble kjenningsmelodi til den populære serien på HBO, “True Blood”. Han har også vært med å skrive Josh Turners No 1 Hit “Your Man”. Jace er stadig aktiv med ny musikk, og vi har store forventninger til hva som skal skje I samarbeid med våre nasjonale størrelser.

Plakat RAUS2016

Plakaten for RAUS 2016 – konserten arrangeres på Gammelfabrikken 9. juni, og kan by på 8 profesjonelle artister.

 

Publisert: 9. mai 2016, 09:33