Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Sommerkonsert i Stangvik kirke

Jon Olav Ørsal Onsdag 12. august 2015

Søndag 16. august kl 19.30 er det klart for Sommerkonsert i Stangvik kirke. Det er Magnhild Frydenlund Brøske på piano og Marie Guillot på fløyte som byr på variert musikk fra 1900-tallet.
Fra Paris til Stangvik  –  Begge musikerne har sin avsluttende musikkutdannelse fra musikkonservatorium i Paris. Magnhild, som er fra Stangvik, er utdanna pianist fra Griegakademiet i Bergen med professor Audun Kayser som lærer. Deretter fulgte 3 år med klassisk piano ved Conservatoire National Regional de Versailles og professor Francois Chaplin

Magnhild bor i Paris hvor hun er freelancemusiker. Hun er fast akkompagnatør for flere kor, hun underviser i piano ved en musikkskole i Paris og spiller mye kammermusikk. Hun har vært solist i konsert med «De unges» med Bergen Filharmoniske orkester. Det siste året har hun spilt sammen med sopranen Iriana Tiviane og tenor Marc Perrotin, samt arrangert barenkor-utveksling.

Marie er fransk, fra Toulouse, hvor hun fikk sin grunnutdannelse i musikk. Så flyttet hun til Paris og tok videre utdannelse på fløyte ved Conservatoire de Blanc Mesnil med Patricia Nagle som hovedlærer. Ved siden av utdannelse på fløyte har hun studert musikkanalyse og musikkhistorie. Hun underviser for tiden ved musikkonservatoriet i Magny – Les – Hameaux. Marie er som Magnhild interessert i kammermusikk og fokuserer i tillegg på scenisk musikk for barn og voksne. Nå gleder hun seg til Norgestur, å bli kjent med Magnhilds hjemtrakter, og få presentere mye interessant fløytemusikk i Stangvikkirka.

Magnhild og Marie møttes i bla-lesningstimene (déchiffrage) ved École normale de musique i Paris i 2010. Først i 2013 begynte de å spille sammen og har vært innom ulike stilarter før de nå presenterer noen av de mest kjente verk for fløyte, det meste fra de 20. århundret.

På programmet står
verk av Poulenc og Prokofiev, som begge har skrevet hver sin sonate for fløyte. Mike Mower, en mindre kjent samtidskomponist, har latt seg inspirere av latinske rytmer i sin «Sonata latino». Det blir også kraftfull, energisk musikk fra fløyta (solo) med Sonata Appassionata av Karg-Elert. Noe mer stillferdig musikk får vi høre i Magnhilds solostykke «Wasserklavier» av italienske Berio. Videre får publikum høre en liten romance av den franske komponisten Honegger, som er kjent for mange store komposisjoner, blant annet sin Pacific 231, et 300 tonns lokomotivtog i bevegelse. Det blir ikke noe buldrende tog i Stangvikkirka, men en fin konsert med to unge musikere. Last ned programmet her.

Fra Stangvik til Roma
De to drar fra Stangvik til Roma for der å delta i en musikkonkurranse både i kammermusikk-klassen og i solo fløytist-klassen hvor Magnhild skal akkompagnere Marie. Noe av det de spiller i Stangvik skal også framføres under konkurransen i Roma. Magnhild gleder seg nå til å vise Marie en fin del av Norge, og de håper det kommer mange og hører musikken de skal presentere i Stangvik kirke søndag 16.august.

Sommerkonsert_Plakat

 

Publisert: 12. august 2015, 23:53