Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

RAUS 2017: – Unik konsert i Ungdomshuset i kveld kl19

Jon Olav Ørsal Torsdag 8. juni 2017

På Todalshytta er det nærast blitt tradisjon å tjuvstarte sesongen med låtskrivarverkstad som blir avslutta med konserten – Raus 2017. Måndag kveld kom gjengen på plass og seminaret blir altså avslutta med felles konsert i Todalen ungdomshus på torsdag kveld.

Det er tredje året at det arrangerast låtskrivarverkstad på Todalshytta, og i år er det ni deltakarar som blir med , fortel Eric Malling som er vertskap på Todalshytta. Han fortel at det er både gjengangarar og nye deltakarar i år, og han blir slett ikkje forundra om det blir produsert tekster blir bruka på cd-utgjevingar slik som tidlegare år. Låtskrivargjengen skal hente inspirasjon i Todalsnaturen denne veka, og du må ikkje blir forundra om du treffer ein kjendis på Storhaugen.

Det er Nopa, GramArt og Todalshytta som i fellesskap arrangerer låskrivarseminar for 3. gong. Gjennom dei to siste åra er det skrive mykje nytt materiale i samband med seminara – materiell som er spela mykje i radio og faktisk innspela på artistanes materiell, og meir materiale frå Todalen kjem til hausten.
Og låtskrivargjengen består av Amund Maarud, Bendik Brænne, Hege Øversveen, Kim Bergseth, Johanna Demker, Jeff Wasserman, Jo Sverre Sande, Bill Troiani og Tove Bøygard. – Og du skal leite lenge for å finne såpass sterk deltakarliste for ein konsert her på traktene.
Årets utgåve involverer mange nye namn. Blandinga av genre, språk og bakgrunn er ein stor styrke i denne utgåva, og vi stiller med ein produsent som har lang fartstid og erfaring i å lage musikk for kommersielle arenaer.

Kort om deltagerne:

Bendik Brænne er en allsidig musiker, med flere utgivelser bak seg i eget navn. Han spiller daglig i bandet til Kurt Nilsen, og slipper denne uka egen singel i eget navn. Regnet som en del « av den nye vinen» i norsk musikkliv.

Amund Maarud fortsetter sin reise mot toppen i norsk musikk, og er pr idag en av landets mest etterspurte gitarister og arrangører. Hans plateselskap SNAXVILLE fortsetter å fronte morgendagens mest talentfulle artister.

Hege Øversveen er en dyktig, ung låtskriver og artist i Countrylandskapet. Hege debuterer i Todalen med et rykte som kommer henne forkjøpet, som en spennende,engasjert formidler og låtskriver.

Jeff Wasserman huskes litt feilaktig oftest for sitt samarbeide med Dance With A Stranger, hvor han bidro på de fleste av deres hits. Han har samarbeidet med «alle», og har noen hundre låter registrert i TONO. Utøvende frontkjemper for kvalitetsmusikk i en mannsalder.

Johanna Demker er et velkjent navn blant norske låtskrivere, med utenlandske hits på samvittigheten. I tillegg til å være initiativtager og koordinator for RAUS-konseptet, en kvalitetsgarantist med lang erfaring. Singelaktuell senere i sommer.

Kim Bergseth er en erfaren norsk produsent, som har vært involvert i mange norske topp-produksjoner, f.eks Alexander Rybaks Fairytale. Opererer i en del av bransjen hvor kvalitetskrav og kommersiell relevans er mantra, og blir en viktig tilvekst i dette prosjektet, hvis ide`(fortsatt)er å synliggjøre norske låtskrivere.

Jo Sverre Sande debuterte i denne sammenhengen på Todalshytta en regntung sommerdag i fjor, hvor han presenterte en del nye låter for et entusiastisk «peisestue-publikum». Lite visste noen at han siden den gang skulle bli en artist med tung rotasjon på NRK sine spillelister, selv om hans løfterike konsert på Todalshytta nok var et forvarsel, spesielt for kurator Johanna Demker. Å kunne bringe inn en lokal låtskriver i konseptet er vi UTROLIG begeistret over.

Bill Troiani, NewYorker, bosatt i Norge. Lang fartstid som bassist for en rekke anerkjente band og musikere. Hans eget konsept, Billy T-Band har vært Spellemann-nominert for sine tre(!) siste utgivelser, og vunnet to. Debutant i denne sammenhengen, overhodet ikke ellers.

Tove Bøygard velkjent i låtskriversammenheng for sine flotte norske låter. Hennes siste album, «Blåe Drag» er massivt kriterrost, og ee en utgivelse med kremen av norske musikanter. Tove debuterer i denne sammenhengen, men har lang erfaring fra lignende seanser, og hennes perspektiv med norske tekster har vi store forventninger til.

Publisert: 8. juni 2017, 14:00