Kvar onsdag er det middagsservering i Sanitetshuset. Dette er eit tilbod som har vore fast her i Todalen sia februar 1990. Det var Jon Lunde i si tid som var eldsjela til dette positive arrangementet, og med seg på laget hadde han kokkane Jenny Kvendset og Olina Halle den første tia.
No er det Eldregruppa i Todalen som tek av seg det administrative rundt middagsserveringane som går føre seg kvar onsdag i Sanitetshuset. I dager det Anne Moe som er leiar, medan Martinus Torvik er både sekretær og kasserar.
Kvar onsdag er det altså rundt 20 eldre som møtes til dekka bord og god servering. Dei betaler litt for seg, slik at det heile skal gå i rundt, men i tillegg har Eldregruppa og fått midlar til drift frå Svorka, Surnadal Sparebank og Surnadal kommune via dei ulike midlane dei deler ut. I 2008 fekk dei også tilskudd frå kulturavdelinga i fylket. Då gjorde gruppa litt stas på medlemmene sine ved å dele ut gåstavar til dei som ville ha.
Nyheter knytta til Eldremiddagen
Eistein Bæverfjord viser film på eldremiddagen
Onsdag 13 mars får Eldremiddagen besøk av Eistein Bæverfjord. Han vil vise filmen «Ut på tur med REHAB», og han har selvfølgelig med trekkspellet sitt. Det blir servert svinestek m.m. og vi ønsker alle vår gode gjester hjertelig velkomne. Tlf til Karen Johanne 91337168og til Grete 71663942.
Feittysdag i sanitetshuset
I Sanitetshuset markete dei feittirsdagdag på askeonsdag, med det vart vel like bra for det! Fra Martinus Torvik (tekst) og Reidar Østvik (foto) har vi i hvertfall fått tilsendt info om det som foregikk der, da 28 personer benka seg rundt borene til «kjøtt og påsse». Martinus skriv: «Eldremiddagen i Todalen markerte, og nøt, tradisjonen tro, feitetirsdagsmiddagen – «Kjøtt og Påsse» – en dag forsinket, nemlig sist onsdag. Det gjorde vi med god mat, 28 fornøyde gjester ved bordet og Jon (Jobus) Husby i sprudlende humør med trekkspill og visesang etter at vi kom over i sofakroken og før kaffen.
Les heile sakaOnsdag: Kjøtt og påsse på eldremiddagen!
Eldremiddagen markerer feittysdagen førstkomande onsdag. Da er det sjølvsagt «kjøtt og påsse» med tilbehør på menyen, melder Reidun Østvik. Dei startar som vanleg kl 13.00, og etter middagen er det som vanleg kaffe og kaker i triveleg lag. Eldremiddagen ønskjer både gamle og nye medlemar velkomne til Sanitetshuset.
Eldremiddagen startar på
Eldremiddagen atartar på igjen, etter nokre veker med juleferie. Førstkomande onsdag (9.1.) fylles grytene igjen, og første kokkelag ut er Grete Torvik og Karen Johanne Talgø som kan by på ertesuppe og steikt potetball, kaffe og kake til dei som møter opp. Det skjer som vanleg i Sanitetshuset, og middagen er klar for servering kl 13.00. […]
Juleavslutning etter 35 arrangement i 2012
Eldremiddagen i Todalen serverte sin tradisjonelle og mykje velsmakande julemiddag med 30 gjester til bords i går den 5. desember. Dette var årets 35. arrangement og kokkane Brit Nordvik, Jorunn Ness, Karen Johanne Talgø og Grete Torvik samt Bodil Kvendset, som var med i teamet i første halvår, fekk alle ei velfortent blomsterhelsing.
Les heile sakaEldremiddag og brannvern
Eldremiddagen samlast kvar onsdag i Sanitetshuset til middag. I går hadde dei samling, der det stod omnsstekt laks og fruktsuppe på menyen, og sjølvsagt kaffe og kaker etterpå. Det serveres god og heimlaga mat, og dette tiltaket sett deltakarane stor pris på. For det er ikkje berre mat, det er sosialt også. Enkelte gong er det også anna program på arrangementa. Slik som forrige onsdag, da feiarane Jon Arne Nordvik og Hans Kristian Haarstad troppa opp for å informere om «Brannvern for eldre».
Les heile sakaEldremiddagen med menyliste
Frå sekretæren i Eldremiddagen, Martinus Torvik, har vi fått e-post med påminning om arrangementa dei har i Sanitetshuset kvar onsdag. Han skriv: «Eldremiddagen held fram med sine onsdagsmiddagar til og med 5. desember. Den dagen serveres årets julemiddag. Matretten blir tradisjonell og velsmakande, og med alle fire kokkane i aksjon. Ellers vil vi nemna at […]
Les heile sakaKjøtt og påsse med Eldremiddagen
Etter at Eldrerådet i Surnadal sist onsdag var ferdig med sitt møte i Todalen og hadde fått omvisning på Gammelfabrikken, ble rådet invitert til høstsesongens første «eldremiddag» sammen ordfører Otnes og rådmann Haugen i kommunen. De dyktige kokkevertene våre hadde pyntet opp i Sanitetshuset med blomster og bordopp-dekking så det nesten minnet om en bryllupsfest, og serverte en førsteklasses «kjøtt og påsse» – middag fulgt av riskrem og kaffe.
Les heile sakaEldrerådet møttes i Todalen
Onsdag hadde Eldrerådet i Surnadal kommune møte i Todalen. dei hadde mange saker på dagsorden, men av lokale saker som for Todalen vart det diskutert tomt til eldrebustader i Todalen. Eldrerådet konkuderte med at det er stor behov for fleire eldrebustader, og at det er ei viktig sak som kommunen må prioritere.
Les heile sakaSesongstart med «kjøtt og påsse»
Onsdag 5. september startar Eldremiddagen på ein ny haustsesong, melder «eldregeneral» Martinus Torvik. Og dei startar ikkje sesongen med nokon slankemeny, for denne dagen blir det servert «kjøtt å påsse» til hovudrett og riskrem til dessert. Det skjer i Sanitetshuset kl 13.00, med både eldrerådet, ordføraren og rådmannen er inviterte gjestar. Karen Johanne Talgø og Brit […]
Eldremiddagen i rute etter påske
Eldremiddagen er i gang med vårsesongen. I dag, 11. april, hadde vi første servering etter påske med Brit og Bodil ved grytene. Hovedretten, over 20 porsjoner, var bakalao med førsteklasses råstoff fra Tustna.
Les heile sakaEldremiddagen: Potetball på «Vestrumvis»
Onsdag var det ny møtedag igjen hos Eldremiddagen, og vi kan vel bortimot garantere at ingen av de til sammen 22 gjestene gikk sultne fra bordet! Denne dagen var det potetball på «Vestrum Vis», med ball fylt med kjøttbiter, servert sammen kålrabi, poteter og stekt flesk, og, for ikke å glemme, med ekte sirup til, så mye en bare ville! Vi kunne tydelig registrere en trøndersk inspirasjon, som i alle fall fikk mitt godmat-hjerte til å banke vel og gjenkjennende. Dagens kokker, som nå er å betrakte som ekte todalinger som noen andre, har i sin tid hatt med seg ekte mattradisjoner fra Tondheim og Gjøvik inn i bygda, og det gir gode blandinger.
Les heile saka