Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Frå Bruset til Lambertseter

Elinor Bolme Onsdag 9. juli 2014

Hvem er du, hvor bor du, hva gjør du til daglig og hvorfor flyttet du ?

Jeg er Anna Bruset fra Bruset gården. Har blitt 25 år og bor på Lambertseter i Oslo. Her bor jeg sammen med min samboer Mattias fra Borås i Sverige og vi har datteren Ella på 1.5 år sammen. Jeg jobber som pedagogisk leder på dispensasjon i Bryn estetiske barnehage på småbarnsavdelingen Apekattene der jeg har barn fra 1 til 3 år. Det er snart 10 år siden jeg flyttet fra Todalen til Molde for å gå skole, der gikk jeg formgiving, design og tekstil og allmenn påbygging.

IMG_20140525_223313

Beskriv hvordan en vanlig dag ser ut for deg !

Våkner av ei lita ei som roper «maaamma» fra rommet sitt, vi står opp, sier hadet til pappa som drar på jobb, spiser frokost og gjør oss i ordning. Vi må ta T-banen i 15 min for å komme oss i barnehagen så da har jeg med små bestikkelser som yoghurt, rosiner og bøker for å holde Ella opptatt med noe. I barnehagen blir Ella levert på småbarnsavdelingen Bikuben og jeg går inn til min avdeling. Der har jeg en dag med glade barn, masse kos, glede, ulike aktiviteter, musikk, gode kollegaer og ulike arbeidsoppgaver. Etter en endt arbeidsdag tar jeg Ella med meg hjem der vi møter en snill samboer som holder på med en god, hjemmelaget middag. Vi spiser sammen, helt til Ella blir lei og kaster maten på gulvet…så blir det lek og tull frem til barnetv og kveldsmat. Ella legger seg kl 19.00 og da er det pappa som synger og legger henne. Så er det å rydde opp alt Ella har dratt ut fra kurver og lekebokser. Nå har vi en Wallander periode der vi ser en episode før vi stuper i seng.

Hvor ofte er du hjemme i Todalen, og når kommer vi til å se deg i Todalen igjen?

Det er dessverre ikke så ofte, er langt å reise med ett barn. Sist jeg var i Todalen var i midten av desember. Vi drar oppover 13.Juli og blir frem til 21.Juli for å feire bryllupet til søster Marit og Ola på gården Bruset. Det blir ei bryllupshelg med mange gjester og Ella skal være brudepike, dette er noe vi har gledet oss til i ett år nå.

Hva viser du først frem av Todalen til venner som kommer på besøk til bygda for første gang?

Det første blir når vi kjører innover og man ser bygda og fjella fra veien. Så er det jo gården Bruset som man må vise frem.

Kommer du til å flytte til Todalen igjen?

Nei, vi holder oss nok på Østlandet, siden det ikke blir så langt for Mattias å hilse på familien.

Er det noe spesielt du ikke klarer deg uten?

Ella og MattiasJ

IMG_20140615_230811

Hvordan holder dialekten din seg som utflytta todaling? Kanskje du har et eksempel på en vanlig dialektmisforståelse?

Dialekten er veldig utvannet nå siden jeg bor i Oslo, jobber i barnehage og bor sammen med en svenske, men skifter fort om med en gang en Todaling ringer;) Jeg drar noen dialekt setninger til kollegaer og venner fra Oslo av og til, f.eks «stjora stjæt» og «asjå-nisjå-tju».

Hvordan vil du sammenligne Todalen med det stedet du bor nå? Noen store savn?

Det er ganske stor forskjell på Todalen og Oslo, man hilser liksom ikke på alle man går forbi når man er ute på tur i Oslo, da blir man sett veldig rart på… Vi har kjøpt en 3 roms leilighet på Lambertseter og her har vi utsikt til en skog fra kjøkkenvinduet vårt, og det kjenner jeg er en veldig hjemmefølelse. Savner nok den fine naturen å se på og å høre elva bruse. Og så klart savner man å ha mamma og pappa nære nå når man har Ella. Men har heldigvis søster Marit, Ola og lille Anders her i Oslo.

Hvor ofte er du innom Todalen.no?

Av og til, men kunne ha vært flinkere til å titte innom oftere!

Og til slutt utfordrer redaksjonen Ola Svinvik til å bidra med deste blogginnlegg

 

Først publisert: 9. juli 2014, 06:00 - Sist oppdatert: 14. juli 2014, 00:01