Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Ein aktiv friluftsmann på Tiller

Elinor Bolme Onsdag 13. august 2014

Hvem er du, hvor bor du, hva gjør du til daglig og hvorfor flyttet du?

Hei, Jeg er Ola Svinvik fra Svinvika, 82-modell og bor for tiden på Tiller i Trondheim sammen med Turid fra Sirdal. Her har vi nå bodd i over to år i et rekkehus. Det har nå blitt 13 år siden jeg flyttet hjemmefra og gikk inn i militæret som ingeniørsoldat på Skjold. Etter avtjent militærtjeneste ble det Trondheim og studier. Startet med elektroingeniør studiet på HIST og gikk deretter over på økonomistudiet på TØH. 6 år med studier resulterte med jobb i Reinertsen AS, hvor jeg i dag er gruppeleder for prosjektøkonomene i olje og gass delen i firmaet.

IMG_4349

Torvmyra: Ola og Turid

Beskriv hvordan en vanlig dag ser ut for deg!

En vanlig hverdag starter kvart på seks med P4 og frokost. Tar kollektivtransporten i halvsøvne fra Tiller til Pirsenteret hvor Reinertsen har kontor. Der jobber jeg som gruppeleder og er i tillegg prosjektøkonom på prosjektet Heidrun lavtrykkproduksjon hvor vi bygger om prosessanlegget på plattformen Heidrun til å ta imot lavtrykkolje. Det går for det meste i å følge opp kostnader som påløper i prosjektet og prosjekt kontroll oppgaver. Dagene går fort unna og etter jobb prøver jeg å trene aktivt med variert aktivitet, for eksempel i treningsstudio eller i skog og mark. Blir det ikke trening blir det enten en serie på tv og eller en bok. Har også fotografering som hobby som jeg bruker en del tid på.

Hvor ofte er du hjemme i Todalen, og når kommer vi til å se deg i Todalen igjen?

Det blir noen turer nå og da ettersom det ikke tar lange tiden å kjøre fra Trondheim. Så vi prøver å få til noen helgeturer av og til. I år ble det sen ferie på Turid og meg så vi kommer til Todalen allerede til helgen. Da blir det årlig tur opp til Skihytta med gjengen fra Trondheim, samt en topptur til Viromkjerringa dersom været tillater det.

IMG_3088

Skihytta 2013: vb: Ola Svinvik, Sverre Hamre, Mali Svinvik, Steinar V Solem, Sondre Halset og Geir Magne Flyum. vf: Trond I Petersen, Nina E Gillebo, Marthe I Solem og Turid T Thomassen.

Hva viser du først frem av Todalen til venner som kommer på besøk til bygda for første gang?

Det første blir nok Svinvika og lama. Lama er eksotisk vare å vise frem. Deretter stort sett alt som kan vises frem fra bua til Kårvatn. På siste runde var vi så heldige å få omvisning på Gammelfabrikken med stor begeistring fra reisefølget.

Kommer du til å flytte til Todalen igjen?

Det får tiden vise. Akkurat nå trives vi veldig godt i Trondheim.

Er det noe spesielt du ikke klarer deg uten?

Det er mulighet til å komme seg ut i skog og mark.

IMG_4232

Storsylen 2014.

Er også hekta på fotball og Premier League og ser veldig frem til sesongstarten der.

Hvordan holder dialekten din seg som utflytta todaling? Kanskje du har et eksempel på en vanlig dialekt misforståelse?

Den holder seg så vidt, men en blir jo litt miljøpreget. Opplever dialekt misforståelser nesten hver dag på jobben. Har mye kontakt med folk fra Sverige og Bergen og dem stusser ofte når jeg starter med godordene. Det som er en gjenganger er tall og tallet «æn» er det overraskende mange som sliter med.

Hvordan vil du sammenligne Todalen med det stedet du bor nå? Noen store savn?

Vil ikke si det er så store forskjeller. En har litt mer muligheter på aktivitetsfronten i Trondheim, men ellers er det likt. Savnet må bli det å bo rundt fjell og dal. I Trondheim er det nærmest flatt sammenlignet med Todalen.

Hvor ofte er du innom Todalen.no?

Ikke så ofte, men får med meg stort sett alle sakene som blir lagt ut.

 

Redaksjonen utfordrer Bjørg Todalshaug til neste blogginnlegg

 

 

 

Først publisert: 13. august 2014, 09:00 - Sist oppdatert: 14. august 2014, 16:36