Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

VOX med stor gospelkonsert

Elinor Bolme Tysdag 5. april 2016

Lørdag inviterer Koret VOX inviterer til gospelkonsert i Stangvik kirke. – Vi lover at det blir fullt trykk og mange flotte sanger, sier Toril Moe, korets styreleder i ei pressmelding til redaksjonen.

VOX er resultatet av Surnadal Sparebanks store korslag i 2010. Da kom en gjeng fra byggefeltene på sørsiden av bygda sammen i det som ble kalt Feltkoret. Koret vant fagjuryens pris den gang. Etterpå har mange av de samme medlemmene holdt sammen som kor, senere under navnet VOX. Dirigent har hele tiden vært Rolf Arne Berg.

Koret har jevnlig hatt konserter, både for seg selv og sammen med andre aktører. VOX hadde for eksempel stor suksess sammen med Surnadal hornmusikk med oppsetningen Vårens store filmhit-aften i 2014.

Nå er det gospel som gjelder. Koret har øvet i snart ett år på repertoaret. Lørdag skal de 20 sangene framføres i Stangvik kirke sammen med et fem mann stort band.

– Vi gleder oss stort. Vi har hatt en lang øvingsperiode, blant annet med to intense helger sammen med bandet. Nå håper vi at publikum fyller kirken i Stangvik, sier Moe.

vox

VOX består av 26 sangglade surnadalinger i sin beste alder. På nesten alle sangene blir det solister, noe koret har mange av.

– Vi tror dette skal bli en innholdsrik og variert konsert, med sanger det virkelig svinger av og noen som er litt roligere, sier Moe.

Norvald Bondhus blir konferansier på konserten, som startet 19.00. Dørene åpnes 18.15.

– Og vi leier inn profesjonell lydhjelp fra Grønningen Lyd fra Lensvik. Det skal bety at lydkvaliteten er i de beste hender, sier Moe.

Bandet består av Rolf Paulsen, Rune Dalager, Torbjørn Kvande, Brage Kristian Einum og Olav Nergård Tørset.

Koret består av følgende:

Tenorer: Jens E. Indergård, Lars Rune Sæther, Kristen Arne Sæterbø, Øystein Hjelle Bondhus og Halvor Drøpping.

Basser: Stig Sæter, Lars Sæther Tor Helge Solli, Gunnar Segtnan og Lars Peder Solli.

Sopraner: Sonja Syrnes Schei, Signe Lill Aasland, Mali Skei, Toril Moe, Ragnhild Dahl, Turid Hals Sæther og Elisabet Husby.

Alter: Åse Torill Solli, Inger Grete Lundemo, Inger Astrid Moen, Kjersti Mahle Brøske, Henny Maren Grande, Kikki Edvardson Moe, Wenche Melkild, Tone Haugen Nordvik og Vigdis Melkild.

 

Publisert: 5. april 2016, 06:50