Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

I.L. Søya – viste frem den nye tråkkemaskina på Vang

Jon Olav Ørsal Fredag 15. mai 2020

Fredag var det premiere for den nye tråkkemaskinen til i.L. Søya, med både lokalpresse og andre til stede på Vang skiarena.  Både styret og skigruppa har lenge arbeidet for å «realisere drømmen» om ny tråkkemaskin til laget.  For noen dager siden ble maskinen levert – og vinterens siste krampetak med nesten 40 cm nysnø torsdag morgen ga ideelle forhold for en presentasjon og prøvekjøring.

Den nye tråkkemaskinen ble presentert på Vang skistadion, her med klubbhuset i bakgrunnen. Foto: Tore Gjul

Den nye tråkkemaskinen skal brukes til å oppkjøring av løyper på Vang skiarena og i Strengentraseen, og vil erstatte den gamle tråkkemaskinen som nok har sett sine beste dager. Den nye tråkkemaskinen er en Prinoth Husky X T5, 2019-modell. – Den er gått som Demo-maskin vinteren 2019/2020 og er levert av Lillehammerfirmaet Owren AS.

Som sagt er dette et stort løft for laget, med en pris på nesten 2,5 mill. og det har vært jobbet siden vinteren 205/2016 med å få alle midler på plass. Idrettslaget har satt av penger i flere år, og stiller med nesten 1 mill. av egne midler.  Hele prosjektet er finansiert slik:

 

I.L.Søya ønsker å takke alle sponsorer som har vært med og bidratt til kjøpet av ny tråkkemaskin. Dette er et stort løft for I.L. Søya og vil være med å gi enda bedre service til store og små skiløpere på Vang Skiarena og i Strengentraseen. Illustrasjon: IL Søya.

 

Harald Røen har vært en trufast løypekjører – her framfor den nye tråkkemaskinen på vang Skistadion. Foto: Brit Hansen

Laget er svært takknemlig for all den støtte de har fått til prosjektet og ønsker å takke alle bidragsytere som har gjort dette prosjektet mulig. Fredag var det altså premieredag for den nye maskinen, og da var både gamle og nye tråkkemaskinsjåfører invitert til å sjå og prøve det nye vidunderet. Det er nå flere som samarbeider om å kjøre opp løyper, og etter hvert er det også mange som setter pris på at dette tilbudet er til stede.

Midlene som kommer inn som frivillig løypeavgift er stort sett nok til å dekke drivstoffutgiftene til tråkkemaskinen. Laget håper at flere vil støtte laget på denne måten, og derved støtter arbeidet med å få til enda bedre service på denne fronten. Det står plakat med Vippsnummer på stadion!

Publisert: 15. mai 2020, 16:54