Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Vintersyn – Surnadal kunstforening med utstilling

Jon Olav Ørsal Tysdag 13. februar 2024

Siste halvdel av februar – nærmere bestemt fra torsdag 15. februar til 29. februar er det kunstnerne Ingrid Forfang og Orion Righard som vil by på sin kunst i Finstua på Surnadal kulturhus. Ingrid kommer fra Norge, mens Orion tilhører broderfolket i Sverige.  Åpning torsdag 15.2. kl. 18.

Ingrid Forfang og Orion Righard
Utstilling i Surnadal kunstforening, galleri Finstuå, 15. – 29. februar 2024.

 OM KUNSTNERNE:     www.askart.se
 Vi, Ingrid Forfang fra Norge og Orion Righard fra Sverige, møttes på kunstakademiet i Antwerpen (Belgia) i 1992. Helt siden den gang har vi viet livene våre til kunsten på hver vår måte.
I 2017 flyttet vi til Spania, vårt femte hjemland, til nye flotte atelier i Torrevieja og Orihuela Costa. Vi stiller ut i flere land, hver for oss eller sammen, i diverse kunstgallerier, kunstforeninger og andre steder egnet for vår kunst.


Orion Righard (f. i Lomma I 1969) er en allsidig kunstner fra Sverige som har studert på kunstakademier i Belgia, Sverige og Holland. Hans arbeider beskriver våre liv på en humoristisk og følsom måte. I sine mest kjente bilder kombinerer han subtile og filosofiske tekst-fraser med sverten fra blyanten som former den spinkle kongen og hans barn for å beskrive viktige hendelser i våre liv.  Les og lær mer om Righards kunst her: www.orionrighard.com


Ingrid Forfang (f. 1971 Oslo) vokste opp i Bærum og Trøgstad. Hun fulgte sin kunstner-drøm og har jobbet profesjonelt med kunst siden hun tok eksamen som «master of fine art» i Antwerpen 1996. Forfangs drøm om et liv under solen bragte henne til Spania i 2017. Spania er Forfangs femte hjemland etter Norge, Belgia, Frankrike og Sverige.  Les og lær mer om Forfangs kunst her: www.ingridforfang.com

Her kan du laste ned felles kunstnerisk CV for de to kunstnerne som PDF-dokument

Plakaten som kunstnerne har laget for utstillingen i Surnadal kulturhus

Et av origon Rihards verk som blir utstillt i kulturhuset – «Jag âlskar dig lilla värld»

En av Ingrid Forfangs produksjoner som er med i utstillingen under «Vintersyn».

Publisert: 13. februar 2024, 06:00