Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
Viktig temamøte i kveld

Viktig temamøte i kveld

Elinor Bolme Tysdag 29. mai 2012
Surnadal kommune, Gjensidige Surnadal og Ambulansetjenesten i Surnadal inviterer til åpent møte om sikring av barn i bil i kveld tirsdag 29. mai kl. 19.00 i Storstuå på Surnadal kulturhus. Det er gratis inngang for alle, og brannsjef Tor Arne Moen oppfordrer flest mulig til å ta turen på Kulturhuset i kveld. Tidligere på dagen i dag har alle i utrykningstjenesten i Surnadal, Rindal og Halsa kommune deltatt på fagdag blant annet med fokus på dette.

Foredragsholder er Trond Boye Hansen som er forsker på trafikkulykker på oppdrag fra Gjensidige stiftelsen og OUS Ullevål. Som bakgrunn har han over 30 års erfaring fra Ambulansetjenesten i Oslo, og har alltid vært svært engasjert i blant annet temaet sikring av barn i bil. » Barn er så anatomisk riktig» for å komme fra en bilkollisjon uten alvorlige skader, bare di er riktig sikret!

Aktuelle problemstillinger som blir tatt opp er:

·        Foreldre er svært opptatt av at barna har riktig type bilstol og sitter i riktig retning i forhold til alder og vekt, men kan vi nok om hvordan stolene er festet og hvordan barna skal sitte i dem for å unngå å bli skadet?
·        Kan barn sitte foran i bil?
·         Er det greit å la barna sitte å se DVD på nakkestøtten foran under bilturen i ferien?

Publisert: 29. mai 2012, 16:34