Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Velfortent eldrerådspris til Olina Halle

Jon Olav Ørsal Torsdag 1. desember 2016

Under Surnadal pensjonistlas julemiddag er det fast tradisjon at «Surnadal kommunes pris for godt eldrearbeid» blir delt ut. Torsdag var rundt 80 medlemar i pensjonistlaget samla til julemiddag på Nordmøre Folkehøgskule.  Hovudattraksjonen var sjølvsagt utdeling av denne prisen som i år altså gikk til Olina Halle.

Det vqar ordførar Lilly Gunn Nyheim som delte ut prisen, og Ragnar tok i mot på vegne av mora Olina. Foto: Jon Olav Ørsal

Olina fikk prisen for sin aktive innsats og mange besøk til bebuarane på surnadal Sjukeheim, og ho har vore kjent for å stille opp når det trengs, vart det sagt om Olina under prisutdelinga. Det var Ragnar Halle som tok i mot prisen frå ordførar Lilly Gunn Nyheim på vegne av mora Olina.   Det er altså Surnadal kommune som deler ut prisen som er på kr 5000,- , men det er eldrerådet som peikar ut kandidat til å ta i mot prisen. I år var det 3 kandidatar som var nominert.

Det er no 6. gongen at prisen blir delt ut, etter at den vart delt ut første gong i 2011 til Bjørg og Per Strand, 2012 til Todalen sanitetsforening, 2013 til Surnadal demensforening, 2014 til Hyggekroken i Bæverfjord, 2015 til Grete og Martinus Torvik og altså no til Olina Halle for 2016.

Kulturinnslag med Gøran Bolme som hadde innslag frå den nye CDn som kjem om nokre dagar. Foto: Jon Olav Ørsal

På juletreffet var det elles kulturelt innslag med Gøran Bolme som framførte eit par innslag frå «Jakten på det perfekte juletre», – bestefars juletrevisa og så var det nærast premiere for songen som Gøran har skrive og juletrefesta i Dønnem bedehus. Denne er med på den nye CDn som kjem i handelen om nokre dagar.  På programmet elles var eit innslag med ordførar Lilly Gunn Nyheim som prata om personen attafor ordførarkjedet – om barndommen, skuletida med utddanning og vidare ut i arbeidslivet og seinar politikken.  Ellers var det sjølvsagt triveleg samling rundt bordet med velsmakande julemat og triveleg prat med kvarandre.

lillygunnnyheim_6856

ordførar Lilly Gunn lot politikk være politikk og fortalte om personen bak ordførarkjeda. Ei interessant reise gjennom barndom, undum, skuletid og arbeidliv – fram til politikken. Foto: Jon Olav Ørsal

oddmundsolem_6855

…og Oddmund Solem sørga som vanleg for musikk til allsongen på julemiddagen på NoFo. Foto: Jon Olav Ørsal

….og til slutt nokre bilder frå borda – her er det klart for å sende inn julematen.   Foto: Jon Olav Ørsal

 

Publisert: 1. desember 2016, 17:58