Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Vårens filmhit-aften med kor og korps

Jon Olav Ørsal Onsdag 18. desember 2013

Surnadal hornmusikk og koret Vox har den store glede å meddele at billettsalget til Vårens filmhit-aften nå er lagt ut for salg. Det kommer til å handle om filmmusikk i Surnadal i mars neste år når koret Vox og Surnadal Hornmusikk går sammen om to festkvelder. Konsertene vil by på ulike varianter med kor og korps, kor og band og bare korps. Underveis skal det vises film-snutter som medielinja ved Nordmøre Folkehøgskule har sydd sammen.

Også et band med de kjente surnadalingene Rolf Paulsen, Rune Dalager, Pål Nordvik og Per Olav Bredesen deltar. Profesjonelle krefter tar seg av lyd og lys. Det er Einar Sødergren som har hatt ideen til felleskonserten. Han er dirigent i hornmusikken, etter å ha hatt tilsvarende jobb for en del år tilbake.

pressemelding korps2

Rolf Arne Berg og Einar Sødergren blir sentrale i konserten. Foto:THS

– Jeg har samarbeidet med dirigent Rolf Arne Berg i Vox tidligere, og det gikk veldig bra. Denne gangen har jeg latt meg inspirere av Smøla Janitsjar og det de har fått til. Kor og korps kan klinge godt sammen, det gjelder å ha de rette stemmene og være fleksible. Balansen er viktig, derfor har vi leid inn Torkild Madsen til denne jobben.

Nå er programmet til konserten klart.  – Det er mye fin filmmusikk, fra store komponister som Enrico Morricone og John Williams. Også en fra «Les Miserables». Bare svisker, som folk kjenner godt til, sier en forventningsfull korpsdirigent.

Koret Vox har hatt konserter med andre tidligere, og gleder seg stort til prosjektet sammen med Surnadal hornmusikk. – Dette er et stort løft for kor og korps, både musikalsk og økonomisk, sier Tor Helge Solli, som er leder i Vox. Korps og kor har øvet lenge hver for seg. Etter jul skal dette sys sammen med flere fellesøvinger.

– Koret har mye nytt stoff vi skal lære, mange tekster som skal sitte utenat. Men vi er i rute, og vi gleder oss stort til øvingene framover og konsertene i mars, sier Solli. Billettene til konsertene lørdag 22. og søndag 23. mars er nå lagt ut for salg. Og her kan det lønne seg å være kjapt ute, for bare minutter etter at billettsalget åpnet, var det etterspørsel etter de beste plassene.

– Vi legger ut billettene nå før jul blant annet med tanke på at dette er den perfekte julegave til dem som har det meste fra før, sier Solli.

 

Publisert: 18. desember 2013, 15:24