Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Tusen millioner takk frå Sykehusklovnene

Jon Olav Ørsal Tysdag 15. september 2020

Vi i Sykehusklovnene ønsker å rette en kjempestor takk til hele Todalen IL, som under sitt løp «Ræta opp» den 27/6 løp inn 16 320 kroner til Sykehusklovnenes arbeid med barna på St Olavs Hospital. Vi er skikkelig imponert og rørt over deres engasjement og over hva dere fikk til midt i den vanskelige tiden vi befinner oss i. Vi kan love at pengene kommer ekstra godt med akkurat i år.

Det vart over 16.000 til Sykehusklovnene fra Ræta Opp 2020.

Litt om Sykehusklovnenes arbeid
Sykehusklovnene er en ideell organisasjon der ett av våre mål er at enda flere barn får tilbud om kvalifisert og helsefremmende klovning. Sykehusklovnene har 50 scenekunstnere spesialisert i sykehusklovning, og er til stede på 16 sykehus rundt i Norge. I 2019 hadde vi ca. 30 000 pasientmøter, hvorav 4055 møter var med barn på St. Olavs hospital.

Sykehusklovnene finansieres av innsamlede midler, og har ingen fast offentlig støtte, derfor er det så viktig å ha med støttespillere om Todalen IL, som ser verdien av vårt arbeid og bidrar til at vi kan møte flere barn på sykehus og i medisinsk behandling.

Barn på sykehus i Norge får den beste medisinske behandling. Gode leger og dyktige sykepleierne gjør alt de kan for å «ta bort» det syke. Sykehusklovnenes jobb er å jobbe med det friske. Et barn vil alltid ha noe friskt i seg, og Sykehusklovnenes jobb er å finne frem dette, finne leken, smilet og latteren. Vi kan ikke gjøre noe med sykdommen, men vi kan gjøre noe med opplevelsen av å være på sykehuset. Sykehusklovnenes tilstedeværelse skal gjøre hverdagen bedre for pasienter, pårørende og helsepersonell.
Vi har laget en liten takkevideo til arrangør og alle som løp. Den kan lastes ned ved å klikke her på linken

Publisert: 15. september 2020, 18:07