Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Tur til Vollasetra og Ekkertind blant sommerens utvalgte  

Elinor Bolme Fredag 15. mars 2019

Hvert år velger Den Norske Turistforening ut de beste sommerturene fra hele landet i en nasjonal turkatalog. I år er Kristiansund og Nordmøre Turistforening sin til tur Vollasetra og Ekkertind med i katalogen. 

–  Det er veldig gøy at vår tur er med i den nasjonale sommerkatalogen til DNT. Det betyr at vi har et spennende og attraktivt tilbud, også utenfor fylkesgrensene, sier Harald Oppedal, daglig leder i KNT. Turen til Ekkertind er en flott tur med mye utsikt, og ble for øvrig også med som en av turene vår naboforening i Trøndelag tok med i sin siste årbok med anbefalte turer.

Ekkertind

I 150 år har DNT jobbet for at flere skal kunne oppleve noen av verdens fineste naturopplevelser som turist i eget land. Målet med den nasjonale turkatalogen er å vise enda flere hvilke muligheter som finnes i Norge. 

–  Tilbudet til DNT spenner vidt og er så omfattende at det kan være utfordrende å få oversikten.  Med turkatalogen ønsker vi å løfte frem et utvalg av alt det fine vi har å by på for å gjøre det enda lettere for folk å komme seg på tur, sier Dag Terje Solvang, generalsekretær i DNT.  
 
Store opplevelser 

Katalogen er trykket i over 200.000 eksemplarer og deles ut gratis i KIWI-butikker over hele landet.

–  Vi gleder oss til å vise frem den flotte naturen og alle mulighetene som finnes i fylket vårt til et større publikum. Forhåpentligvis vil dette føre til større oppmerksomhet rundt våre turområder fremover, sier Oppedal.

–  DNTs jury har plukket ut hele 4 turer i vårt område i årets katalog, og det er vi stolte over. De andre turene som er med er topptur til Kringelhøa og Innerdalstårnet, dugnadstur til Gullsteinvollen og til sist vår flotte vandrerute, Fjordruta. Denne er en del av DNTs SignaTUR-ruter, DNTs beste langruter.

Katalogen vil selvfølgelig også bli tilgjengelig på nett, samme dag som den lanseres vil du også finne alle turene på: dnt.no/turkatalogen.

 

 

 

Publisert: 15. mars 2019, 21:32