Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
TT med merkekurs – teori og praksis

TT med merkekurs – teori og praksis

Jon Bruset Sundag 6. oktober 2013
Forrige helg arrangerte Trondhjems Turistforening (TT) kurs i vedlikehold og merking av turistruter på Kårvatn. TT har mange ruter i Sylane og Trollheimen der det alltid er behov for folk til frivillig innsats. Her i Todalen har TT ansvaret for rutene i Naustådalen, Gammelseterdalen og ruta over Bjøråskardet til Innerdalen.
Kurset hadde base i Målastua. Kursleder var ruteansvarlig i TT, Johan Solberg fra Oppdal (han er forøvrig den ene av tre som sammen har besøkt det høgste punkt i alle landets 429 kommuner, fra Utsiras 29 moh. til Galdhøpiggens 2469 moh. i Lom).
Etter litt teori fredag kveld, ble lørdagen brukt til rydding og merking i Gammelseterdalen. Herav delvis omlegging forbi et bløtt parti og bygging av ei lita bru.
Søndag var det befaring opp fra Innerdalsmerket. Her ble ruta lagt om og nymerka forbi ei blautmyr.
Ny standard for skilting er innført, og noen nye ble satt opp. Også nye startpunkttavler er montert på Kårvatn og ved Innerdalsmerket.
Kurset hadde 6 deltakere og været var utmerket for slik aktivitet hele helga.
 
Her er bilder fra kurset som viser ny skiltstandard, merking,rydding, brubygging og kursdeltakere samla på Hestbakkbrua i Gammelseterdalen.  Alle foto: Jon Bruset
Først publisert: 6. oktober 2013, 06:00 - Sist oppdatert: 5. oktober 2013, 17:19