Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Trollheimen Fjellsportklubb: Fin og lærerik dag i fjellet…

Jon Olav Ørsal Laurdag 8. januar 2022

Vi har hatt en bra kursdag i fjellet, med praktisk instruksjon om ting som det er nødvendig å kunne dersom du skal drive med randonee.  – Vi har blant annet lært om veivalg, basis skredvett, gå-teknikk og bruk av sender/mottaker i skredredning, seier Arnt Owe Røed som var instruktør. Han skryter av ungdommene som deltok på kursdagen og skryter også av været og føret fjellet bydde på. 

Klar for start – i god koronastil foregikk all undervisning og opplæring i Dalalia og oppover mot Tydalsnebba. Foto Driva/Arnt Ove Røed

Lørdag var det Dalalia og området oppover mot Tydalsnebba som var arena for opplæringen. I det heletatt fikk deltakerne ei god innføring i hvordan de skal trene randonee på en god og sikker måte. Opplegget var først og fremst myntet på ungdommer opp til 20-årsalderen som er interessert i å lære mer om randosporten og få litt faglig påfyll. 

Søndag er det oppmøte i Surnadal Alpinanlegg, og da er det først og fremst kjøretrening som står på agendaen. Det innebærer blant annet drilling av teknikk og det skal bli en fartsfylt dag. og det blir også lagt inn en konkurranse i sprint. 

Instruksjonen foregikk utendørs og Dalalia var arena for opplæringen. Foto Arnt Owe Røed

Flott utsikt når en kommer litt oppi høgda – her ser vi innover Gammelseterdalen midt i bildet. Foto Arnt Owe Røed

På tur oppover mot Tydalsnebba – spreke ungdommer som var med på kurset skrytte Arnt Owe Røed som har tatt bildet.

Tydalsnebba forut – de siste åra har turisten nærmest valfartet til Tydalsnebba. Foto Driva/Mari B. Redalen

 

Publisert: 8. januar 2022, 20:55