Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Triveleg med tradisjonsmat hos Karen Johanne

Jon Olav Ørsal Onsdag 22. februar 2023

Feittysdagen har lange tradisjonar her i landet, uten at vi skal «rippe opp» i det.  Karen Johanne Talgø er glad i å lage mat, og ho har gjort det til ein tradisjon å invitere nokr naboar, slekt og venner til kjøtt og påsse på sjølvaste feittysdagen.  Tysdag kveld var gjengen samla rundt bordet på Vestrum – hos Karen Johanne.

Kjøtt og påsse – saltakjøtt, både lam- og svinekjøtt, og påsse. Foto Jon Olav Ørsal

Menyen var sjølvsagt tradisjonell, og starta med ertersuppe, og fortysette med hovudretten kjøtt og påsse.  Den bestod av saltkjøtt – både svinekjøtt og lammekjøtt – med tilhøyrande påsse, grovpølse, potet, kålrabistappe og feitt.  Etter to rundar med kjøtt og påsse var det lite plass att til dessert, men desserten bestod av heimelaga sjokoladepudding – Karen Johanne spesial, servert med vaniljesaus og krem. Og som ikkje det var nok, så var det kaffe og kvæfjordkake etterpå.

Du verden for ein triveleg tradisjon – i skrivande stund kan det mesta kjennes slik at ein ikkje treng mat før neste år.   Takk for maten!

Kvæfjordkake til kaffen – foto Jon Olav Ørsal

Klart for servering av kjøtt og påsse. Foto jon Olav Ørsal

Publisert: 22. februar 2023, 07:00