Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
Trenerveiledning for foreldre.

Trenerveiledning for foreldre.

Elinor Bolme Fredag 26. mars 2010
Fra Idrettslaget Søya har Todalen.no fått følgende pressemelding:
Norges Fotballforbund har sammen med kretsene som mål at alle trenere og lagledere som trener barn i alderen 6-12 år skal gjennomgå en BARNEFOTBALLKVELD før sesongstart i 2010. En slik kveld vil bestå av en teoretisk del og en praktisk del. I vedlagte brosjyre Barnefotball finner dere en orientering om hva dette egentlig dreier seg om, nemlig å gi barna et mest mulig positivt møte med fotballen slik at de synes det er gøy med fotball og at de får veldig lyst til å komme tilbake til neste trening. 
 
Bakgrunnen for at vi ønsker dette, er det faktum at veldig mange som rekrutteres inn som trenere/lagledere i barnefotball er foreldre uten noen form for trenerutdanning eller foreldre som har vært aktive selv, men som kun har erfaring fra voksenfotballen. Det er ikke bestandig det slår positivt ut i barnefotball. Hele fotball-Norge helt fra toppfotballsjef Nils Johan Semb og nedover er enige om at vi må bli mye bedre på å trene barn. Det er alderen opp til 11-12 år som er selve «gullalderen» for læring og skal vi få gitt barna god påvirkning, så må kompetansenivået økes betraktelig.  Det er mye morsommere å være trener når en har en viss kunnskap om treningsprinsipper og hvordan barn skal behandles, og ikke minst, det er mye morsommere å være barn på trening når de voksne vet hva de holder på med.  
 
Det blir vist en del øvelser og hvordan en på best mulig måte kan gjennomføre ei treningsøkt, vil vi også komme inn på grunnverdiene, budskapet og virkemidlene i barnefotballen.  Målgruppe for kvelden er alle trenere og lagledere for G08/J08, G10/J10 og G12/J12, samt medlemmer av fotballstyret og andre tillitsvalgte  – og ikke minst flest mulig foreldre.
 
 
I samarbeid med fotballkretsen står IL Søya som arrangør av BARNEFOTBALLKVELD for følgende klubber:  
Søya, Todalen, Kvass/Ulvungen og Øvre Surnadal.
  
Mandag 19.april.      Stangvik skule kl.18.00
                                  18.00-19.30 Klasserom
                                  19.30-21.00 Gymsal med 12 11-12 åringer for visning av øvelser.
                                 Instruktør:   Arild Nerland¨
 
Publisert: 26. mars 2010, 10:52