Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
Treftes 55 år etterpå…

Treftes 55 år etterpå…

Jon Olav Ørsal Torsdag 23. mai 2013

Tiden går fort, og det har nok framhaldsskolegjengen fra Todalen erfart også. Når 55 år er gått, er det i hvertfall på tide å treffes igjen. Og det gjorde denne gjengen som gikk sammen på framhaldsskolen og som dro hver til sitt da de var ferdige med skoleåret. Denne uken var det treff i Jostua, hos Jon Bjarne Husby. Arnfinn Gautun har sendt oss en e-post med bilde og han skriv:

«55 år etter at vi gikk framhaldsskolen i Todalen, inviterte Jon Husby noen «kjekke karer» hjem til Jostua for en mimrestund. Etter 10 dager med sol og sommer, ble det regn og kaldt denne dagen. Men hva gjør nå det når Jon har fyrt opp i stua, koka kaffe og maten var god. Jarle og jeg hadde en behagelig tur på fine veier fra Skei til Todalen. Det var noe annet da vi kom på sykkel fra Årnes med all bagasjen vår, 4 mil på dårlig grusvei. Jon kunne fortelle at han så disse to karene kom på sykkel, stoppet utenfor og trakk strå om hvem som skulle bo i Jostua og hvem som måtte sykle videre til Austistua.

Det ble en trivelig ettermiddag med mange gamle minner. Når fem delvis klare hjerner slår seg sammen, er det utrolig hva vi kan få fram. Stort sett var vi enig i innholdet i historiene. Det ble mange minner, helst hva som skjedde i fritida, framhaldsskolen var det ingen som nevnte. Det var kanskje mere plikt en glede å gå på skolen. Vi hadde mer en nok å delta i på fritida.

Før vi avsluttet mimrestunda, dukket Anders Talgø opp, derved fikk vi et felles bilde av gjengen. På bildet fra venstre: Jarle Aarnes, Jon Husby, Arnfinn Gautun, Gudmund I. Kvendset og Svein Talgø»

Publisert: 23. mai 2013, 18:18