Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Tradisjonell juletrefest i Nordvik forsamlingshus

Sverre Kjølstad Tysdag 26. desember 2017

En gammel tradisjon ble også holdt i hevd i år med juletrefest i Nordvik Forsamlingshus 2. juledag. Oppmøte var riktig bra med barn og voksne, og det er gledelig med alle barna i forskjellige alderstrinn. Leder i festkomiteen, Hanne Waag, ønsket velkommen, og las Juleevangeliet.

Barna synger julesanger. Foto: Sverre Kjølstad

Så var det barna sin tur på sena, og de framførte flere julesanger som etter applausen å dømme falt i smak blant publikum. Etterpå var det konkurranse for å være med på «Stolleken», og Ane Nordvik sørget for musikken. Denne leken går ut på at det blir kåret en vinner, og Bea Nordvik vant første runde.

Så var det tid for kaffepause, og komiteen serverte velsmakende snitter og kaker. Da alle var vel forsynte ble gulvet ryddet for gang rundt juletreet, og «kapellmester» Ane Nordvik sørget for musikken. Når en har ungdommer som er flinke på data er det ikke behov for noen til å spille, for Ane hadde et stort utvalg julesanger på sin PC.

Høydepunktet for barna på juletrefestene er nok julenissen, og vi fikk besøk av to gavmilde nisser som hadde gaver til alle barna, og noen av de eldste ble også tilgodesett. Nissene var sporty nok til å være med på gang rundt juletreet i flere runder. Da nissene omsider takket for seg, ble Deilig er jorden sunget som avslutning.

Bildegalleri frå juletrefesta i forsamlingshuset på Nordvik.  Alle foto: Sverre Kjølstad

Publisert: 26. desember 2017, 20:07