Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
Toril vart trønder…

Toril vart trønder…

Jon Olav Ørsal Tysdag 5. oktober 2010

I en artikkel i Kulturadressa om Høstutstillingen og Kunsthåndverk 2010 blir Toril Redalen omtalt sammen med trønderske kunstnere med overskriften «Hillbillyene briljerer». Kulturadressa hadde besøkt begge utstillingene og de skriver at det er med glede å melde at «våre egne» kunstnere utmerker seg med noen av de beste bidragene i utstillingene.

Om Toril skriver Solveig Lønmo i Kulturadressa: «Toril Redalens «Playing Nature» er et nydelig verk. En liten kvinnefigur i ubrent porselen sitter på en pianokrakk, og trakterer «tangentene» på en skiferstein. Tonene hennes strømmer visuelt ut av kroppen, og ligger som hvite dråper porselen på den grå steinen. Det er lett å si seg enig enig i juryens observasjoner om at det er mange miljøpolitiske verk i utstillingen. At de er så klare i sine budskap, mener jeg derimot ikke. Redalens «Playing Nature» er sterk nettopp fordi det ikke fordrer noen entydig tolkning».

Utstillingen Håndtverk 2010 foregår i Kunstindustrimuseet i Oslo, og er åpen frem til 5. desember. Det er ennå tid til å ta turen innom dersom du skal til Oslo en tur.

Publisert: 5. oktober 2010, 06:00