Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
Toril stiller ut i Oslo

Toril stiller ut i Oslo

Jon Olav Ørsal Fredag 15. januar 2010

Det er ikkje kvar dag ein todaling er med på utstilling i galleri for samtidskunst i Kunstnerforbundet. Toril Redalen er ein av utstillarane i keramikkutstillinga i 2. etasje. Toril stiller ut der saman med Katrine Køster Holst og Monica Marcella.
På nettsida til kunstnerforeninga står det som kommentar: «Som fagfelt er keramikk i dag både svært mangfoldig og i stadig utvikling. De tre unge keramikere som Kunstnerforbundet her presenterer, viser det til fulle. De tilhører, til tross for sine forskjellige uttrykk, alle en generasjon kunsthåndverkere som legger stor vekt på det konseptuelle i arbeidene sine.»
I kommentaren om Toril står det: «Toril Redalen er i sine arbeider opptatt av det foranderlige i materialet. Som kunstner reiser hun mellom Todalen, der hun bor, og andre forskjellige steder. – Det å flytte på seg, å se ting fra et annet ståsted, er helt avgjørende for arbeidene mine, sier Toril Redalen. – Men vel så ofte faller ting på plass på selve reisen, for eksempel når jeg sitter på nattbussen til Todalen.
Toril stiller to arbeider på utstillinga:
STONEWHERE, som er 700 kilo kvit stein, stabla i varde og porselensavstøping av ei dame som spelar piano, og ROLLER som er ei byste av ei dame i ubrent porselen, kvae og grankongler.
Siste: Fredag hadde vi ei storbegeistra Toril på tråden frå Oslo. På opningsdagen hadde det vore over 400 besøkande på utstillinga og mellom dei mange utflytta todalingar. Det sette ho veldig stor pris på. Utstillinga er opa til 7. februar, så det er rikt høve for å stikka innom for den som vil.

Alle foto i bildegalleriet: Brynjar Ansnes Moe

Først publisert: 15. januar 2010, 01:16 - Sist oppdatert: 19. januar 2010, 13:48