Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Toril klar med ny, spennende utstilling: STØV

Elinor Bolme Tysdag 27. september 2016
Torsdag 29.september kl.18.00 åpner Toril Redalen utstillingen «STØV» på RAM galleri i Kongens gate i Oslo. Hun er nå i full gang med rigging til åpning torsdag, og får god hjelp av kunstnerkollega Tove Lise Røkke Olsen som hun deler verksted sammen med i Trondheim. I utstilingen STØV har Toril arbeidet med støvet som kunstnerisk materiale, og behandlet støv eller leire som noe helt fundamentalt i menneskelivet, som grunnen vi trør, bor på, og dyrker i, støvet som grunnlag for stedets sammensetning, ressurser og identitet.
toril redalen

På jakt etter støv til utstillinga. Foto visitredalen.no

Toril er opptatt av det ”menneskeskapte støvet”, støvet som vi produserer og reproduserer, støvet fra kulturen. Støv er som hukommelsen i konstant drift, skiftende og avhengig av omstendighetene. Støvet er inkluderende og tilpasningsdyktig. Det forsvinner aldri. Det forandrer form, forflytter seg, eksisterer et annet sted. Samtidig som det alltid blir noe igjen. Støv og leire er på mange måter det samme, en masse av partikler. Et materiale som utvinnes, behandles og gjenvinnes.
img_8624

For-silo fra Austigarden på Kvennset ankommet Oslo og under montering i Toril sin aller største separate utstilling så langt i karrieren. Foto: Tove Lise Røkke Olsen. Tove Lise er en av mange todalsvenner som er godt kjent i Austigarden, sist i forbindelse med»Fire in the hole» .

Til utstillingen på RAM har Toril både samlet og laget støv. Og i den anledning ønsker hun å rette en stor takk til Magne Søyset  som har vært behjelpelig med produksjon av utstillingsrekvisita, samt fellesfjøset for lån av kompressor til bruk av sandblåsing. Og naturligvis far Lars som denne gangen har stilt med for-silo.

Fakta om Toril:
Toril Redalen (f. 1973) er utdannet ved Kunst og Designhøyskolen i Bergen med en BA i Keramikk (2005 ) og MA Kunst (2007) Kunsthåndverkeren studerer i sitt hovedprosjekt Støv, Sted og håndverk støvet i det postindustrielle landskapet. Hun fokuserer på støvet som en aktiv prosess, som et materiale som kan bli noe annet. Hun har mottatt arbeidsstipend for yngre kunstnere og fra Kunsthåndverkerenes fond. Hun har også flere arbeidsopphold som kunstner i fabrikk med residencies blant annet fra Porsgrund Porselensfabrikk (N), Kohler Factory (US) Og Spode Factory (UK) http://visitredalen.no/

 

Publisert: 27. september 2016, 21:04