Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Tore Renberg til Surnadal bibliotek

Bjørn Gunnar Ansnes Onsdag 19. januar 2022

Surnadal bibliotek inviterer, i samarbeid med Litteraturhus Møre og Romsdal, til forfattartreff med Tore Renberg tysdag 1. februar klokka 19:00 i kinosalen på Surnadal kulturhus. Litteraturhus i Møre og Romsdal bidreg til at litteraturtilboblir tilgjengelege for alle i fylket, og er eit samarbeid mellom Bjørnsonfestivalen og Nynorsk kultursentrum. Målet er å gje folk i heile Møre og Romsdal fylke gode litteraturopplevingar. Prosjektet gjeld førebels for perioden 2021 – 2023. 

Dette seier Literaturhus Møre og Romsdal i meldinga om besøket i Surnadal 1. februar: 

– Tore Renberg fyller 50 år i 2022 og tar et års pause fra romanutgivelser for å konsentrere seg om skriving. Han ønsker imidlertid også å være i kontakt med leserne og sette av tid til turnéaktivitet. 

– Renberg vil ha med seg et nyskrevet foredrag som han ønsker å presentere for publikum i 2022 med tittelen: «Tett befolket – fortellinger fra et skrivende liv». Tore vil også lese høyt fra forfatterskapet og svare på publikums spørsmål.

– Tore Renberg er en av landets mest folkekjære og kritikerroste forfattere, som også har et helt eget talent for litteraturformidling.

Tore Renberg. Foto: Signe Christine Urdal

– Han har et uvanlig stort litterært spenn og har utgitt en rekke bøker som både er kritikerfavoritter og som har blitt folkelesning; som romanene om Jarle Klepp, Du er så lys (2016), Tollak til Ingeborg (2020), og ikke minst den sjangeroverskridende Teksas-serien. Renberg debuterte i 1995 med Sovende floke, som han mottok Tarjei Vesaas´ debutantpris for. Han har mottatt Bokhandlerprisen to ganger, P2-lytternes romanpris, Nynorsk Litteraturpris og har lesere i 18 land.

Inga påmelding på førehand og gratis inngang. Krav til eventuell registrering vil vere avhengig av dei gjeldande smittevernregnale som gjeld da. Av same grunn, tek biblioteket, atterhald om at det kan bli begrensa kapasitet i kinosalen.

ARK Surnadal vil vere tilstades slik at det er mogleg å få kjøpt bøker Tore Renberg har skrive.

Først publisert: 19. januar 2022, 06:00 - Sist oppdatert: 18. januar 2022, 20:24