Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
Todalsk trønderblogg

Todalsk trønderblogg

Elinor Bolme Torsdag 22. april 2010

Då har Gjermund kome seg nesten velberga i mål, med å ha slik cirka ein bloggar i månaden. Som dei aller fleste hugsar, var det Laila Kvendset som var førstemann ut i vår nye spalte. Ho valde å utfordre Bjørnar Kalseth, og her er kva han har å dele med oss;

 

Hvem er du, hvor bor du, hva gjør du til daglig og hvorfor flyttet du?

Navnet er Bjørnar Kalseth, opprinnelig ”Markagarding” og ”Ulv” som Terje N villa sagt det. Bor no på Voldsminde i Trondheim og har gjort det siden 2002. Jobber som utleiesjef for Toyota Material Handling Norway som driv med salg, service og utleie av trucker.  Før det bodde jeg i Todalen og jobba på Talgø. Flytta vel først og fremst for å prøve nå anna.

Beskriv hvordan en vanlig dag ser ut for deg!

Stort sett oppe mellom 06.30 og 07.00. Starter på jobb 07.30 og er som oftest på plass til da ;o) . Etter jobb blir det enten rett hjem til middag eller på trening.  Treningsiveren går imidlertid litt i opp og ned, men det hender at en annen todaling slenger seg med på lasset og da blir det litt lettere.  Ellers hender det at vi todalingene treffes for en kaffe og liten oppdatering på nyheter fra Todalen. Men etter Todalen.no starta opp så blir det vanskeligere med nyhetene da :o)

Hvor ofte er du hjemme i Todalen, og når kommer vi til å se deg i Todalen igjen?

Vinterstid blir det ikke så ofte nå som mamma har flytta til Surnadal, men vår, sommer og høst er jeg jevnt i Todalen. Sommerferie og påska er bankers og så blir det en liten tur innom i jula for å få med 3. dagsfesten.  Når det er såpass kort veg fra Trondheim så er det ikke vanskelig å ta en todalstur, så det er nok ikke så lenge før jeg er tilbake.

Hva viser du først frem av Todalen til venner som kommer på besøk til bygda for første gang?

Fjella og naturen er en sikker vinner. Der er det jo mye å ta av .

Kommer du til å flytte til Todalen igjen?

Ingen vet hvor haren hopper ;o)

Er det noe spesielt du ikke klarer deg uten?

 Latter! ;o)

Hvordan holder dialekten din seg som utflytta Todaling? Kanskje du har et eksempel på en vanlig dialektmisforståelse?

Ganske bra, men noen ord blir nok bytta ut i gitte sammenhenger. De fleste synes ”sykkjå”, ”akkjå”, ”nikkjå”  e kjøle artig da!  Misforståelse… hmmm .. det må bli ”hæsten”. De fleste tror det snakkes om høst og ikke hest!

 Hvordan vil du sammenligne Todalen med det stedet du bor nå? Noen store savn?

Det må bli fjella og bygda i seg sjøl.

Hvor ofte er du innom Todalen.no?

Så å si hver dag.

Og til slutt… Hvem utfordrer du som neste ”Utflytta Todaling

Karin Halle

Først publisert: 22. april 2010, 02:00 - Sist oppdatert: 21. april 2010, 16:40