Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
Todaling i Surnadal

Todaling i Surnadal

Ole Petter Talgø Onsdag 20. juli 2011

Då er vi klare for eit nytt blogginnlegg, som vi har fått oversendt fra vår bloggansvarlege, Gjermund Moe. Denne gongen får vi høyre frå Gunn Halset Bævre, som ikkje har dratt så langt bort frå Todalen.

Hvem er du, hvor bor du, hva gjør du til vanlig og hvorfor flyttet du?

Jeg heter Gunn Halset Bævre, født i 1956 i Teigen, eller oppi Teija, i Todalen, som nr. 2 av 4 søstre. Det var forresten den vinteren det var OL i Cortina har jeg fått fortalt av min sportsintresserte pappa:)
Etter endt skolegang flyttet jeg til Surnadal hvor jeg fikk jobb hos M.Vattøy Dagligvarer. I 1981 begynte jeg på Cubus i Amfi i Surnadal og der arbeider jeg fremdeles.
Jeg bor i Dalavegen,er gift med Lars og har ei datter, Ingvild snart 20 år,som skal studere i Trondheim fra høsten. Og så har vi 2 firbeinte venner, kattene Pus og Sniff.

Beskriv hvordan en vanlig dag ser ut.

Er så heldig at jeg har gangavstand til arbeid. Begynner på jobb kl. 9 eller 10 og er ferdig kl. 17 eller 19. Har variert jobb med alt fra vasking til vareeksponering med ansvar for barneavdelingen. Og så treffer jeg mange trivelige folk i løpet av arbeidsdagen.
Jeg har ca. 70% stilling, så de dagene jeg er hjemme går med til huslige sysler. Går gjerne tur eller leser ei god bok. Har arvet sportintressen etter pappa, så hvis det er sport på tv må jeg få med meg det, og slik som mamma liker jeg å holde på med handarbeid av ymse slag.

Hvor ofte er du i Todalen og når får vi se deg igjen?

Om sommeren er vi i Todalen kanskje 2-3 ganger i måneden. Siden vi bor så nærme blir det mest dagsturer. Skal ha ferie i juli/august så da blir det nok oftere.

Hva viser du først fram til venner som kommer til Todalen for første gang?

Det blir nok fjell og fjord. Og så blir det Svinvika, Todalshytta og Kårvatn. Lars har båt på Hegernesset, så hvis det ønske om fisking så er det mulighet for det.

Kommer du til å flytte til Todalen igjen?

Det er lite trolig at jeg flytter til Todalen igjen. Siden vi er så lite oppi Teija vurderer vi å selge, så vi får sjå hva det blir til.

Hvordan holder dialekta seg som utflytta todaling?

Dialekta i Surnadal og Todalen er vel ganske lik, men tante Margret, som bor på Sunndalsøra, sier ofte at «no preka du kjøle gælle surndaling ja».

Hvem utfordrer du som utflytta todaling?

Jeg utfordrer Ann Mari Husby. Berja.

Publisert: 20. juli 2011, 16:10