Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Todalen- Oslo- Shanghai, blandt anna!

Elinor Bolme Laurdag 15. mars 2014

Hvem er du, hvor bor du, hva gjør du til daglig og hvorfor flyttet du ?

Heisan, jeg heter Stig Husby, er ” Husbygaring ”, som til daglig bor i Oslo. Der har jeg bodd nå i snart 20 år, og har de siste åra bodd på Etterstad på Oslo Øst, midt i hjertet av Vålerenga. Trivest kjempebra, men har ikke blitt ” Oslobøgding ” enda, hvis jeg noensinne kommer til å bli det. Har vokst opp I Jostun, med far Jon Bjarne, mor Liv Ingrid, og brødrene Jørn og Ola, som også bor i Oslo. Det ser ut som ” hele ” Husbygarn i andre generasjon bor i Oslo for tida.

image-1

Har jobba med salg og salgsledelse i mange år, og har nå startet eget firma som skal jobbe med digital medierådgivning og mobil markedsføring. Kjempespennende, og masse nytt å ta tak i fra start. En stor forandring å drive for seg sjøl, fant jeg ut, men har med flere tidligere gode og dyktige kollegaer i prosjektet, så det blir artig å se hvor raskt vi vokser.

Jeg flytta til Oslo først og fremt for å sluttføre utdanning på BI, som jeg påbegynte i Trondheim. Og siden jeg kjapt fikk en bra jobb, har jeg bare blitt værende her. Og så er det kort vei fra Etterstad til Gardermoen, der jeg er innom svært ofte.

 

Beskriv hvordan en vanlig dag ser ut for deg!

Jeg er ikke noe utpreget A menneske, så når klokka ringer i 6.30 tiden er det helt pyton. Men etter en kaffe i hui og hast, så går det seg til. Jeg er på jobb i 8 tiden, og da er det inn og ut av kontoret hele dagen på vei til kundemøter. Det blir ofte lange dager, så jeg er sjelden hjemme igjen før godt utpå kvelden. Da er det middag ( les: Grandiosa eller lignende ), før sofaen kaller. Jeg er flink til å skru på og av, og hjemme er det kun avslapping, og lite jobb. Når helgene kommer, er jeg ofte ute på farten, så det er ofte klokka ringer i 4 tiden på lørdag morgen, da spretter jeg opp, og løper lett bort til Flybussen på Helsfyr J

image-2

Hvor ofte er du hjemme i Todalen, og når kommer vi til å se deg i Todalen igjen ?

Syns sjøl jeg har vært flink til å besøke Todalen i alle år, og de store feriene har vært selvsagt.

I fjor måtte jeg feire jul i Oslo, og det gikk helt fint det også. Men tipper at jeg er hjemme minst fire ganger årlig, og neste gang blir en kort tur i påska. Mest stas å være hjemme om sommeren, syns jeg, uavhengig av været. Jeg er alltid forberedt på det verste værmessig, og blir aldri skuffa.

 

Hva viser du først frem av Todalen til venner som kommer på besøk til bygda for første gang ?

Det må være den flotte utserveringen på Jostua Restaurante, med markise på plass så er serveringen åpen uavhengig av Nordmørs vær. Den restauranten er mye bedre enn alt vi har her i Oslo. J Og sjølsagt Romådalen og Lauvåfjellet, det er  perler av de sjeldne, men dessverre alt for sjelden besøkt. Men har skumle planer om å arrangere firmatur til Todalen i sommer eller høst, for å vise kollegaene mine dette fantastiske stedet.

De kommer til å bli imponert, Garantert !!

 

Kommer du til å flytte til Todalen igjen ?

Det er ambisjonen, Oslo er ikke noe blivende sted. Men når vet jeg ikke enda. Det har nok sammenheng med jobbsituasjon først og fremst.

 

Er det noe spesielt du ikke klarer deg uten ?

Kaffe, Snus og fotballturer til London. Er Chelsea fan på min hals, og prøver å reise over for å se kamp så ofte som mulig. Det blir fort 4 til 5 turer i løpet av en sesong, og det er kjempeartig. Begynner å bli kjent i området rundt Stamford Bridge nå, og har fast pub før matchene. Helt unik bra stemning, like artig hver gang. Og turer i inn og utland er det generelt også vanskelig å klare seg uten. Alle jeg kjenner bare rister på hodet, og sier ” at du orker… ”, he he…image

 

Hvordan holder dialekten seg som utflytta Todaling ? Kanskje du har et eksempel på en vanlig dialektmisforståelse ?

Ikke alltid så bra, får jeg høre. Men vi har en utrolig rikholdig dialekt, som ofte henger igjen lenge etter at jeg kommer tilbake fra Todals besøk. Favoritten er ” Furkuinjmat ” og ”   offilfat ”, artige uttrykk som brukes alt for lite..

 

Hvordan vil du sammenligne Todalen med det stedet du bor nå ? Noen store savn ?

Oslo er jo tross alt en liten by, der natur og sjø ligger veldig tett innpå, så det er store muligheter her også for den slags aktiviteter. Savner egentlig mest ” Lauvåvatnet ”, iskaldt og godt rett fra springen. Drikkevannet her nede er ingen høydare.

 

Hvor ofte er du innom Todalen.no ?

Stort sett hver dag, men faktisk litt mindre nå, etter at jeg fant ut at ” hele ” Todalen er på Facebook. Og det rimelig hyppig også. Der kan man holde seg godt oppdatert. Men Todalen.no er helt suverent….

 

Og til slutt… Hvem utfordrer du som neste”  utflytta Todaling ” ?

Da utfordrer jeg en gammel klasse kamerat og Trønder, Arve Halset, og ser om han tar utfordringen.

Publisert: 15. mars 2014, 18:00