Tjukkerter har litt ukjent opphav, men den var nok vanlig i Nordland, på Vestlandet og på indre Nordmøre – alt tidlig på 1800-tallet var nok dette vanlig husmannskost. Gule erter, salta kjøtt og poteter var oppskrift på lang holdbarhet,og mettende kost med god smak.
Erter, kjøtt og flesk er vel kanskje også den retten som har lengst tradisjon til sjøs. Det var slik man oppbevarte maten før; saltet kjøtt og flesk, det være seg okse, svin eller sau. Det vanligste var nok sauekjøtt og flesk. Og erter som var tørket og oppbløtt igjen, – og en godt holdbar kålrot.
Lort Phillip har salta kjøtt på gamlemåten og er klar for servering torsdag 3. november, når Todalshyttas kjøkken fyller opp storkjelen med gode råvarer. Ikke gå glipp av denne årlige tradisjonen – det blir nemlig et år til neste gang.
Serveringen starter torsdag kl 15:00 og varer til 18:30 – bestill på telefon eller SMS til Arve Evensen på telefon nr 929 97 550 – Velkommen skal eder være..