Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Telefontrøbbel i store deler av fylket først på dagen

Jon Olav Ørsal Torsdag 6. mars 2014

I morgontimane torsdag var det store problemer med telefonnettet. Eit straumbrot på Sunnmøre laga problem for store deler av fylket. I Todalen var  NetCom ute av drift ein periode, medan Telenor mobil har vore operativ. Fasttelefonen var i følgende meldinger ok, og IP-telefoni virkar når en har Svorka-breiband. I 10-tida var situasjone er i ferd med å normalisere seg her i Todalen, og utpå ettermiddagen vart telefonnettet operativt igjen over heile fylket.

Surnadal kommune vil etterhvert som de får oversikt over situasjonen vurdere om det skal fraktes satelittelefon til Todalen i følge vakthavende Olav Rønning, da hele nødnettet er ute av drift.

Dersom du har trøbbel med å komme gjennom på nødtelefonen (110 – 112 – 113 ), kan ein ringe brannvakta i Surnadal -tlf 416 35 388 som har kontakt med alarmsentralen og som har radioforbindelse til brannlaget i Todalen.

I følge fylkesberedskapssjef Ketil Matvik Foldal i Møre og Romsdal antydes det  at eit strømbrudd kan være årsaken til problemene, skriv driva.no:Problemer_med_nødnettet

Publisert: 6. mars 2014, 09:40