Hopp under nyhetssakene
Tap mot CFK for G14.

Knut Haugen, IL Søya Torsdag 16. september 2010
Spillerne gikk skuffet av banen etter hjemmetap 1-2 mot CFK i Ålvundfjorden onsdag kveld.  Hjemmelaget åpnet forsiktig, og vi savnet både spillet og innsatsen fra forrige hjemmekamp. Ingen av lagene kom til målsjanser før en CFK-spiller sendte i veg et langskudd som gikk i en bue over keeper Markus Nerdal Søraas og i mål.
Etterhvert fikk vi spillet vårt til å gli bedre, og vi fikk også 2-3 store sjanser der vi kunne scoret med litt mer hell og dyktighet foran mål. Men i stedet var det CFK som gikk opp til 2-0, også denne gang på et skudd fra langt hold – i en situasjon der vi ikke hadde tilstrekkelig press på ballfører. Foruten scoringene hadde CFK svært få scoringssjanser i 1. omgang.
I pausen var vi fast bestemt på at vi skulle øke innsatsen og farten et par hakk for å overta initiativet i kampen og gå for seier.  Og noen få minutter ut i omgangen fikk vi også lønn for strevet.  Brage Hauglann Talgø gikk forbi et par CFK-spillere før han satte knallhardt i mål med venstreslegga – utagbart for CFK sin gode keeper Aurora Michaelsen. En kjempeflott scoring!  Vi hadde ganske godt grep på resten av omgangen, og det var spenning helt til kampens gode dommer Ivar Hermann Børseth blåste i fløyta. Vi satset hardt framover mot slutten i håp om utligning. Et par minutter før slutt var CFK-keeperen igjen på rett plass, da ho var raskt nede og reddet et skudd fra Ørjan Nes Haugen.
Sammenlignet med Molde-kampen var ikke agressiviteten på riktig samme nivå, samtidig som marginene ikke var på vår side denne gang. Vi greide heller ikke å holde lagdelene samlet, slik at det til tider ble for store avstander og rom på midtbanen. Forsvaret spilte solid kamp mens det fungerte litt dårligere offensivt. Men vi skal huske på at CFK har et jevnt godt lag, som vi spillemessig var fullt på høyde med i kveldens kamp.  Derfor skal vi ganske raskt komme oss over skuffelsen og se framover mot de neste kampene.  Allerede søndag skal vi møte Molde 4 på bortebane.
Publisert: 16. september 2010, 10:38