Hopp under nyhetssakene
Tap for G14 laget

Knut Haugen, IL Søya Torsdag 13. mai 2010
Søya/Todalen/Kvass/Ulvungen gikk ut på Søyabanen i håp om kunne ryste Sunndal i starten, med agressivt spill og dermed hindre det sikre passningsspillet vi vet sunndalingene er så gode på.  Dette lykkes delvis i åpningsminuttene, men allerede etter 8 minutters spill tok Sunndal likevel ledelsen ved Erik Rotlid. I kampens 13. minutt fikk Sindre Ulfsnes Sæther drømmetreff på et langskudd som gikk i bue over vår gode keeper Markus Nerdal Søraas, og dermed stod det 0-2.  Og når Sunndal gikk opp til 3-0 (der en av våre forsvarere var sist på ballen) så det ikke særlig lyst med tanke på poeng.

Etter dette foretok Søya/Todalen/Kvass/Ulvungen et taktisk bytte internt i laget, og det ga umiddelbart resultater. Ørjan Nes Haugen slo en lang passning fram til raske Lars Kristian Øyen Kvande, som rundet keeperen rolig og scoret sikkert.  Og like før pause brukte Lars Kristian farten sin igjen, laget ny spenning i kampen med sin andre scoring for dagen.

I 2. omgang lykkes laget brukbart med å demme opp defensivt, samtidig som de satset på hurtigheten til Lars Kristian som vårt viktigste angrepsvåpen.  Sunndal hadde riktignok ballen mest og fikk noen store sjanser, men Søya/Todalen/Kvass/Ulvungen ble aldri utspilt.  Spillet fungerte brukbart i perioder og de hadde også et par brukbare sjanser etter pause.  Men da Sunndal like før slutt gikk Sunndal opp til 4-2 var det ingen tvil. Også på denne scoringen var en presset forsvarer sistemann på ballen.

Søya/Todalen/Kvass/Ulvungen sine spillere var selvfølgelig ikke fornøyd med å tape kampen, men de har ingen grunn til å henge med hodet.  Det var en fullt fortjent seier til et godt Sunndals-lag, som helt sikkert er et av de aller beste G14-lagene i kretsen.

Vi står på videre – og skal gi de fleste motstandere bra motstand framover. Malin Sønderland Mossing og tomålsscorer Lars Kristian Øyen Kvande fikk like mange sms-stemmer fra publikum i banens-beste-kåringen. Vi gratulerer begge med en flott kamp!

Over 100 tilskuere (derav en ganske stor tropp fra Sunndal) ved Søyabanen fikk se en god og spennende småguttekamp, med stor fart, mange målsjanser, fine enkeltmannsprestasjoner og mye godt lagspill.  Det var lagt opp til en ekstra ramme rundt kampen, der lagene marsjerte ut på banen til tippeligafanfare over høyttaleren, det var laget kampprogram for anledningen, og speaker Magne Hansen holdt oss godt orientert underveis i kampen.

Publisert: 13. mai 2010, 01:32