Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
Talgø med Svanemerking

Talgø med Svanemerking

Elinor Bolme Torsdag 20. juni 2013

ECO Veggplater fra Talgø har nå fått heile kolleksjonen godkjent som Svanemerka. Svanemerket er det offisielle nordiske miljømerket. Svane vurderer kva som helheitleg sett er det beste miljøvalget for kunden, og ser på heile produktets reise frå råvare, produksjon, bruksfase og til avfallshåndtering. Andre miljømerker, for eksempel NAAF, forheld seg berre til deler av denne prosessen. I Talgø Svanemerkes heile kolleksjonen av vanlige MDF-plater. Det betyr at kunden kan velge blant 9 ulike farger og 5 ulike profiler. Med det kan Talgø tilby Norges breiaste utvalg i svanemerkede veggplater.

Ein Svanelisens innebærer dermed gjennomgåelse av en rekke parameter som ivaretek miljø, men også kvalitet. Den som velger eit Svanemerka produkt skal altså kunne føle seg trygg på at heile verdikjeden er ivaretatt, samtidig som kvaliteten er fra øverste hylle.

John Moe (tv) er produksjonssjef for veggplateproduksjonen hos Talgø og flankeres her av Georg Aune (T-Komponent) , fagrådgiver Kristian Kruse fra Svane og Bjørnar Brøske som har koordinert søknadsprosessen fra Talgø si side. Dei har jobba i lang tid for å få på plass Svanemerkinga. Bak dei ser vi dei aktuelle veggplatene i 2 av fargene som no er godkjendt.

Les pressemeldinga frå Talgø her: Svanemerking hos Talgø

Publisert: 20. juni 2013, 14:15