Etter tips fra en utflytta todaling har vi sakset en god historie fra avisa NordvestNytt. NordvestNytt hadde fått inn et avisutklipp fra den sagnomsuste fotballturen til Veiholmen, da laget leide inn skyssbåten «Hauk» på Halsa og dro til havs. Skysskaren hadde totalt feilbedømt avstanden, og det ble nok litt vanskelig å orientere seg da de bare hadde et bilkart til bruk for navigasjon. Men turen gikk godt, selv om de både ble forsinket til kampstart og tapte fotballkampen. Vi kjenner att mange «størrelser» fra fotballbanen på 70-tallet på bildet, og blar du videre kan du lese hva NordvestNytt skriver om de langveisfarende gjestene.
«SMØLA 1974/75:
Nordvestnytt var så heldig å få besøk av Jakob Røbekk fra Veiholmen som hadde med seg et avisutklipp og en god historie denne uken.
Det var en lørdag i 74, eller 75 og IL Væring var klar for sin første offisielle kamp på banen på Innveien. Todalen var en og en halv time for seint ute til seriekampen mot IL Væring på Veiholmen. Det var fullt av folk å tilstede som ventet, mange begynte å bli bekymret for bortelaget som ikke dukket opp.
KOM I BÅT: Laget fra Todalen kom seilende i en skute fra Halsa og hadde feilberegnet avstanden og hadde i tillegg store problemer med å finne fram. De kom frem en og en halv time etter oppsatt tid, og sprang fra båten og rett på banen. Laget kom seilende i en skute fra Halsa kalt ”Hauk” og hadde feilberegnet avstanden og hadde i tillegg store problemer med å finne fram. – Det var ikke lett å finne Veiholmen ved hjelp av bilkartet over Norge, utalte noen fra Todalen til avisen den gangen. Todalen sprang fra båten og rett på banen. Her er ett lite utdrag fra avisutklippet om selve fotballkampen: ”Da endelig kampen kom i gang, viste Væring seg som det beste laget. Etter 2 – 1 ved pause vant Væring til slutt 4 – 2. Todalen tok ledelsen ved Knut Halset. Andreas Knutsen utlignet. Leif Kristoffersen laget 2 – 1 og 3 – 1 for Væring. Andreas Knutsen økte til 4 – 1 før Einar Husby reduserte til 4 -2. Karl Gundersen dømte kampen. ” – Det er en savnet epoke med mange gode historier, sier Jakob Røbekk.
Her kan du laste ned avisartikkelen som PDF