Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Svinvik Gard fikk utviklingsprisen

Jon Olav Ørsal Torsdag 5. mars 2020

Svinvik Gard – Kristina og Tore Svinvik – fikk årets utviklingspris som vart utdelt på Næringslivdagen som Surnadal Sparebank arrangerte torsdag.  Godt over 200 deltakarar var samla til årets næringslivsdag i kulturhuset da ekteparet som saman har satsa på restaurantdrift heime på Svinvik Gard vart overraska med utviklingsprisen som består av diplom og gavesjekk på kr 30.000.

Det er 19. gong at utviklingsprisen deles ut på bakgrunn av forslag til kandidatar, og det er bankens styre som er jury og bestemmer kven som skal få prisen.  Banken har vektlagt den unike beliggenheta og bruken av lokale råvarer, meiner dei to har skapt ein restaurant som gir gode matopplevinger og gjort Svinvik Gard til ein god marknadsførar for vår kommune og region.

I begrunninga for prisutdelinga står det:

«Dagens prismottaker er unik i sin bransje. Med stor fagkunnskap, profesjonalitet, kreativitet og stå-på-vilje, har bedriften blitt en pioner i faget lokalt, men er også godt kjent lang utenfor vår regions grenser. Det har ikke blitt av seg selv, det er utallige timer og arbeidsmengde som har resultert i et svært godt kvalitetsprodukt.
Prismottakeren markedsfører bygda og lokalsamfunnet på en svært god måte.
Prismottakeren er opptatt av synergier, og å bruke lokale leverandører i det meste av sin produksjon. Det skal være norsk, lokalt og kortreist, det er det som gir det beste resultatet.
Svært mange har hatt en imponerende god opplevelse hos prismottakeren, og vårt inntrykk er at de leverer noe som gjør oss stolte, noe vi gjerne vil vise fram til våre besøkende.»

 

Publisert: 5. mars 2020, 18:01