Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
Hyllest til Pink Floyd – i februar

Hyllest til Pink Floyd – i februar

Jon Olav Ørsal Fredag 28. september 2012

Sist helg hadde dugnadsgjengen bak vinterens store Pink Floyd prosjekt i Surnadal øvings-kickoff på Kulturhuset i Surnadal. De 15 musikerne, -som utelukkende består av musikere og vokalister fra Surnadal, jobbet hele lørdag og søndag med innøving av de første 6 av tilsammen 14 låter som kommer til å utgjøre en storslagen Pink Floyd hyllest i Storstuå i Surnadal Kulturhus lørdag 16 februar neste år.

I første omgang ble det blant annet jobbet med låter som ”In The Flesh”, ”Another Brick In The Wall part II”, ”Brain Damage/Eclipse” og ”Money”. Sistnevnte i en utvidet versjon som kan høres på Pink Floyds liveplate ”Delicate Sound of Thunder”. Pink Floyd gjorde ofte om på låtarrangementene når de spilte dem live, og forlenget dem med utvidede instrumentalpartier.  – Vi vil prøve å gjenskape noe av denne livefeelingen ved låtene når vi framfører dem, derfor har vi blant annet hentet mange av våre versjoner fra PULSE-plata,  som er en liveplate fra 1995 sier Rune Dalager.

 Prosjektet er et dugnadsprosjekt med tittelen ”Surnadals hyllest til Pink floyd”, hvor alle impliserte stiller opp gratis og hvor billettinntektene vil gå uavkortet til oppgradering av teknisk utstyr i Storstuå på Surnadal Kulturhus. Dette vil komme både lokale aktører og gjestende stjerner ved kulturhusets scene til gode. Musikerene er plukket fra ulike leirer i Surnadals musikkmiljø og består av en god miks av unge og mer etablerte musikere, de fleste med bakgrunn i andre band. Vi kan navne blant annet Karstein Mauset fra ”Perikom”, Stein Boge, Brage Kristian Einum og Oddbjørn Sponås fra ”Batteri” og Jøran Norman fra ”Bohemian Cardigans”. Ensemblet består av følgende musikere:
 – Slagverk: Oddbjørn Sponås
 – Perkusjon: Frank Hannasvik
 – Bass: Torbjørn Kvande
 – Tangenter: Rolf Paulsen og Brage Kristian Einum
 – Gitarer: Ola Langli, Jøran Normann, Stein Boge
 – Saksofon: Sander van der Loo
 – Backing Vocals: Kikki Moe, Astrid Hyldbakk, Lisa Botterli Flostrand
 – Vokalsolister: Kenneth Grytskog, Halvor Drøpping, Karstein Mauset

I tillegg er Karstein Telstad ved Surnadal kulturhus ansvarlig arrangør og Rune Dalager er produsent og lydtekniker sammen med Pål Norman. Rolf Paulsen er musikalsk leder. Hele produksjonen er lokalt produsert, og målet er å forsøke å vise mangfoldet av gode musikere og utøvere med tilhørighet til Surnadal.

-Vi valgte Pink Floyd fordi det er musikk alle av oss har et forhold til og som vi setter stor pris på. Samtidig tror vi at det finnes mange i vår region som kunne tenkt seg å gå på konsert for å høre oppleve denne musikken, spesielt med lokale venner, kjente og arbeidskollegaer som musikere på scenen. Siden store deler av musikken er forholdsvis krevende i tillegg til at den er godt kjent og mange kan disse sangene ”ut og inn”, tilnærmer vi oss materialet med stor respekt og seriøsitet.

– Siden mange har et så sterkt forhold til disse låtene er det viktig at vi greier å gjenskape musikken så likt som overhodet mulig uten at vi mister energi og nerve i vår egen framføring.  Vi legger derfor naturlig nok aller størst vekt på det auditive, men vi har også noen ess i ermet angående visuelle stunts i forbindelse med konserten, men disse holder vi tett inntil brystet enda en stund for ikke å røpe for mye på forhånd. Det vi imidlertid kan røpe er at publikum kommer til å få seg både en og to overraskelser…..

Billettsalget er i gang fra torsdag 27.09 og det vil bli lagt ut to forestillinger samme dag. Først en familieforestilling klokken 17.00-18:45 med fri aldersgrense. I tillegg blir det en forestilling med 18-års aldersgrense klokken 21.00 hvor man kan nyte en aperitiff eller forfriskning i kulturhusets foaje fra klokken 20.00 og fortsette kvelden etter konserten på Vårsøg Hotell med videre sosialt samvær, står det i en pressemelding fra Surnadal Kulturhus.

Mvh Rune Dalager og Karstein Telstad.

Først publisert: 28. september 2012, 05:00 - Sist oppdatert: 27. september 2012, 23:50