Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Surnadal kino – Utvidar tilbodet

Bjørn Gunnar Ansnes Tysdag 2. februar 2021

Smittesituasjonen gjer at Surnadal kino går tilbabake til meir normal drift – men ikkje heilt! Sjølv om Surnadal kino framover vil vise fleire filmar, enn dei har gjort sidan nedstenginga 4.januar, er det under føresetnad av at ein følgjer smittevernkravet om å unngå aktivitetar som stimulerer til auka reiseverksemd mellom kommunane. Difor er kinotilbodet ved Surnadal kino berre tilgjengeleg for personar som er busett i Surnadal kommune. 

Surnadal kino kan ikkje skilte med premierar akkurat no, men har likevel gode filmar, som har fått gode omtalar av kritikarane, på programmet. 

Operasjon Nordpolen – Svippen på eventyr

Operasjon Nordpolen – Svippen på eventyr

Om filmen: Den arktiske reven Svippen tilbringer dagene sine med å sortere post for det arktiske postkontoret. Imidlertid lengter han i all hemmelighet etter å bli en Top Dog, en av selskapets verdsatte husky-kurerer. Når en uvanlig pakke dukker opp, bestemmer Svippen seg for å stjele en slede og levere pakken til sin mystiske destinasjon for å bevise sin dyktighet. Underveis snubler han uforvarende over et uhyggelig komplott som den utspekulerte Otto Von Walrus står bak. Det er opp til Svippen og hans skrullete gjeng med kompanjonger å sette en stopper for Ottos planer en gang for alle.

Billettar til filmen kan du kjøpe her: Operasjon Nordpolen – Svippen på eventyr

 

Den største forbrytelsen

Troppeskipet DS Donau

Om filmen: 26. november 1942. Etter ordre fra den tyske okkupasjonsmakten blir en storstilt politiaksjon igangsatt over hele landet. I Oslo er over 300 politifolk, hirden og NS medlemmer kalt inn for å bistå. Over 100 drosjer er rekvirert til oppdraget. Alle jødiske kvinner, barn og eldre skal deporteres. Det samme gjelder de som befinner seg på sykehus. Det finnes ikke unntak for noen.

En måned tidligere hadde politiet i Oslo arrestert nesten alle jødiske menn over 15 år og samlet dem på Berg interneringsleir utenfor Tønsberg. Grytidlig om morgenen blir de vekket og kjørt vekk med tog i krøttervogner. Destinasjonen er kaia i Oslo. Ved utstikker 1 ligger det tyske frakteskipet Donau klar for å ta imot den menneskelige lasten. I korte glimt gjenforenes menn og koner, fedre og barn, bestefedre og barnebarn, før de brutalt blir revet vekk fra hverandre igjen. Skrekkslagne og uvitende om sin skjebne tvinges de under dekk på det store lasteskipet.

Donau forlater Oslo med totalt 529 norske jøder ombord. Endestasjonen er utryddelsesleiren Auschwitz.

Billettar til filmen kan du kjøpe her: Den største forbrytelsen

 

Knutsen & Ludvigsen 2 – Det Store Dyret

Knutsen & Ludvigsen – Det Store Dyret

Om filmen: Livet går sin trivelige gang i tunnelen til Knutsen, Ludvigsen og Grevlingen. Et liv med sang, syltetøy og vennskapelig småkjekling.

Men en dag får de besøk av den strenge Konduktøren som vil kaste dem ut. Tunneler er for tog, ikke mennesker. Men Knutsen & Ludvigsen får en idé: bestefaren til Knutsen, den legendariske sjørøveren Kaptein Knutsen kan jo ordne opp! Men hvor er han?

Leteaksjonen tar bestevennene med til de utroligste steder, og hvor de enn reiser, ender de opp i trøbbel – det være seg med sultne isbjørner, ekstreme lakrisbåter, aggressive kjeruber og utgått årgangstran. Men det vil vise seg at redningen ligger overraskende nært, hjemme i tunnelen, og den har hundre hoder og mer enn fjorten bein…

Billettar til filmen kan du kjøpe her: Knutsen & Ludvigsen 2 – Det Store Dyret

For meir informasjon kan du og gå inn på Surnadal kulturhus si heimeside: Surnadal kulturhus

Publisert: 2. februar 2021, 15:00