Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Surnadal golfklubb slår et slag for kreftsaken

Elinor Bolme Tysdag 5. juni 2018

I 2017 samlet norske golfklubber inn 1,3 million kroner til brystkreftsaken. Klarer klubbene det samme målet i år vil norske golfere ha bidratt med over 10,5 millioner kroner de siste ti årene.

Pink Cup er en serie golfturneringerarrangert av drøyt 80 norske golfklubber over hele landet i samarbeid med Norges Golfforbund og Kreftforeningen. Formålet er å sette søkelys på brystkreft som er den vanligste kreftformen for kvinner, samt å samle inn penger til forskning.

– Brystkreft rammer mange, også i vår klubb. Derfor synes vi det er både riktig og hyggelig å kunne bidra, sier Oddvar VægeSurnadal Golfklubb.

10. juni 2018 kl 11.00 arrangerer derfor Surnadal Golfklubb sin lokale Pink Cup. Spillere i regionen kan være med på denne turneringen for å støtte Kreftforeningen i denne viktige saken. Andre kan også sende bidrag til saken, alle inntekter denne dagen går uavkortet til brystkreftsaken

Kreftforeningen har stor tro på at golfere fra Surnadal Golfklubb vil bidra så det monner også i 2018.

– Norske golfklubber har virkelig tatt tak, og det er et utrolig viktig arbeid som gjøres foren så viktig sak, sier Marit Sophie Egge i Kreftforeningen.

Om Surnadal Golfklubb

Er et idrettslag som driver sin aktivitet på anlegget vi har ved garden Mo på Kvanne.

Klubben har deltatt i denne turneringen siden vi startet å arrangere turneringer

Om Pink Cup

Pink Cup er et samarbeid mellom Kreftforeningen, norske golfklubber og Norges Golfforbund (NGF), hvor inntektene fra turneringen og andre aktiviteter er øremerket brystkreftsaken. I 2017 ble det samlet inn 1,3 millioner kroner. Siden oppstarten i 2007 har norske golfklubber samlet inn mer enn 10 millioner kroner.

Klubbene som samler inn mest penger i klubbturneringen blir invitert til å sende ett lag til en landsfinale. For mer informasjon, se www.pinkcup.no

Om brystkreft

37.000 norske kvinner lever i dag med brystkreft. Hvert år får rundt 2.800 kvinner konstatert diagnosen, noe som gjør sykdommen til den hyppigste kreftformen blant kvinner. Av disse må ca 1100 fjerne brystet. 80 % av de som får diagnosen er over 50 år, men også yngre kvinner og menn kan rammes. Fysisk aktivitet minsker risikoen for å få kreft.

Publisert: 5. juni 2018, 22:38