Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Storkonsert i kveld: Hyllest til Bowie

Elinor Bolme Fredag 16. desember 2016

Først ble Pink Floyd hylla i Surnadal. Så Bruce Springsteen. Og nå er det David Bowie sin tur. David Bowie er kanskje ikke like stor «norgesvenn» som Springsteen. Men som musiker hadde han et større spenn i både låtvalg og image. For å si det sånn; her lover surnadalsmusikerne at alle vil finne sine favorittbiter! Og at det er rikelig av dem.

Og mange musikere har også funnet sin favoritt i David Bowie. Derfor har han samarbeidet med så ulike artister som Queen («Under Pressure»), Mick Jagger («Dancing In The Street»), John Lennon («Fame») og Bing Crosby («The Little Drummer Boy»; en sang som gjerne blir spilt nå i juletida).

Surnadalsmusikerne, som har hatt slik suksess med sine to tidligere hyllester, var derfor ikke i tvil om at det var Bowie som fortjente rampelyset denne gangen. Og Rune Dalager forteller at de ti på scena føler alt ligger til rette for å tangere tidligere prestasjoner:

–Det virker i alle fall som vi musikalsk er i rute og at alt «sitter». Dessuten vil dette bli en svært så visuell konsert der det vil skje spesielle ting på to lerreter i bakgrunnen. Og så har vi enda en overraskelse; denne gangen skal vi også ha med dansere!

Så når Bowie for eksempel inviterer surnadalingene til «Let’s Dance», blir det tatt bokstavelig og seks dansere fra kulturskolen tar hyllesten et par (danse)trinn opp.

danserne-pa-bowiehyllest

Danserne som er med (f.v.): Gunn Mari Våbenø, Mira Husby Bævre, Kristin Bøklep, Frida Bergheim, Hedda Krangnes Edvardsen og Ine Fiske.

Konsertene går fredag og lørdag, og det er fortsatt billetter igjen. Billetter fås kjøpt på nett, eller så er det bare å ta turen innom Surnadal kulturhus for å gjøre (enda) en god handel før jul!

Først publisert: 16. desember 2016, 07:00 - Sist oppdatert: 15. desember 2016, 21:52