Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Stor sjakkfinale 2. påskedag

Jon Olav Ørsal Onsdag 23. mars 2016

2. påskedag er det duka for stor sjakkfinale i ungdomshuset. Det er tilsaman 12 personar som har delteke i innleiande spel, som har foregått på søndagskveldar i kaffekroken. Gjengen har vore delt i to puljer og har spela 2 kampar kvar mot kvarandere (svart og kvit) og no er altså finalistane klar for finaleoppgjør i ungdomshuset 2. påskedag kl 14. På same tid blir det også broseoppgjør der det blir spela om 3. og 4. plassen i turneringa.

Vi har fått ei pressemelding frå sjakkgjengen og vi gjengir heile meldinga her:

Sjakkturnering:
Etter vinterens intense sjakkturnering, kan vi nå informere om at årets finaler går som planlagt: 2. påskedag i Todalen Ungdomshus KL. 16.00
Turneringa starta med to grupper på 6 personer hver, som har spilt to kamper (svart/hvit) mot hverandre.
Gruppevinner i gruppe 1 spiller finale om gruppevinner i gruppe 2, og bronsjefinalen spilles da mellom 2. plass i gruppe 1 mot 2. plass i gruppe 2.
I går kveld (tirsdag) ble siste finalist klar etter hektisk/dramatisk spill. Årets finalister er: Amund Talgø og Kristoffer Nordvik. Dermed har Amund sjansen til å kopiere fjorårets turnering, der han vart sjakkmester.
Når det gjeld bronsjefinalen, så er ikke den 100 % spikret enda, så der kommer vi med ny informasjon så fort de siste kampene er spilt.
Turneringa har pågått hele vinteren, med faste kamper hver søndag kveld. Turneringa har bestått av 12 personer i to grupper. 11 Todalinger og 1 «Storstangvikgjelding»- Bernt Venås. Han spillte bronsjefinale i fjor, og er en trofast sjakkspiller som møter opp hver søndag. Vi oppfordrar flere ikke-todalinger til og bli med fra høsten 2016.

Under finalene er Ungdomshuset åpent for alle interesserte, til å følge finalene ved de to bordene. Vi skal lage kaffe/brussalg.
Vi ønsker alle velkommen til Ungdomshuset 2. påskedag kl 16.00

 

Publisert: 23. mars 2016, 21:30