Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Stor byggeaktivitet på Nordvik

Sverre Kjølstad Sundag 26. april 2020

I det nye boligfeltet på Øygarden har to familier flyttet inn i nytt hus, mens det tredje nærmer seg innflytting. På samme plassen er også to hytter kommet langt. Tore Polden kjøpte seg tomt av Ola J. Nordvik i Sollifeltet, og startet rydding av tomta på september i fjor. Tore har sine aner fra Nordvik, så det er både rett og rimelig at han vil bygge seg hus her.

Oldefaren var den kjente smeden, Tore Polden fra Åsbøhagen. På februar i år startet Gjeldnes maskin med å klargjøre tomta, og det var mye kvist og røtter som måtte fjernes før selve grunnarbeidet kunne starte. Gjeldnes satte også opp murene som huset skulle plasseres på, og det var stener av betong som kom ferdig, og ble satt på plass med maskinkraft. Han satte også opp støttemurer foran og bak huset. Dette var også stener av betong som kom ferdig. Dette arbeidet var ferdig før påske.

Ytterveggene er kommet på plass. Foto Sverre Kjølstad

Tredje påskedag kom huset med yttervegger og innredning ferdig, og i løpet av dagen ble alt satt på plass med kranbil. De neste dagene kom elektrikere og rørleggere for å gjøre ferdig lys- og sanitærarbeidet. Dette pågikk i 3-4 dager, og så kom kranbilen på nytt og løftet takstolene på plass, og i løpet av dagen var både takstolene og plast og lekter montert. Etter ytterligere to dager var også taket ferdig.

Det var et svensk firma som leverte huset, og fem polakker som utførte arbeidet. Må legge til at huset er uten kjeller. Det var imponerende å se hvor fort det gikk før arbeidet var ferdig. I følge Polden blir det også rimeligere enn å bygge på tradisjonelt vis. Imidlertid må huset “sette seg” i 7 uker før det er innflyttingsklart.

Fasade øst og nord. Foto: Sverre Kjølstad

Bildegalleri frå byggeprosessen i Sollia boligfelt på Nordvik – alle foto Sverre Kjølstad

Publisert: 26. april 2020, 17:15