Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene
Stiller ut på Nasjonalmuseet

Stiller ut på Nasjonalmuseet

Jon Olav Ørsal Fredag 16. september 2011

Vi har fått e-post fra Toril Redalen, der hun forteller at hun er kommet med på utstillingen i år også. Lørdag 17. september åpner ustillingen, og Toril inviterer alle todalinger i Oslo-traktene til åpning, så her er det bare å stille opp! Toril skriver i e-posten:  «Hei! Jeg kom med i år og! Kan dere invitere alle todalinger i Oslotraktene på åpning? På grunn av ærefullt juryarbeid for Nordmørsutstillinga i morgen kan jeg ikke dra selv, men om noen todalinger i Oslo har tid til å «representere», så blir jeg glad! Utstillinga står til desember, så folk har god tid på seg! Verket som ble antatt heter «Multitask», og er en installasjon i porselen, tre og tekstil.» Hermed er du invitert!

Åpning av årsutstillingen Kunsthåndverk 2011 foregår i Kunstindustrimuseet i Oslo kl 13.00, med tildeling av Kunsthåndverkprisen fra BKH (Bildende Kunstneres Hjelpefond) på 100 000 kroner. Kunsthåndverk 2011 er Norske Kunsthåndverkeres (NK) juryerte årsutstilling. Utstillingen viser nye arbeider av norske kunsthåndverkere innen materialgruppene glass, keramikk, tekstil, metall, tre og lær og gir en bred presentasjon av kunsthåndverkfeltet idag. Det var i alt 243 søkere til utstillingen, som er juryert i to omganger; 31 kunstnere ble antatt med 50 kunstverk til årets utstilling.

Juryen har bestått av kunsthåndverkerne Ingun Myrstad (leder), David Calder, Trine Hovden og Pekka Paikkari (eksternt medlem fra Finland), samt Knut Astrup Bull, nytilsatt seniorrådgiver ved Nasjonalmuseet.

I forbindelse med utstillingen annonseres vinneren av Kunsthåndverkprisen 2011 fra BKH-fondet (Bildende Kunstneres Hjelpefond). Kunsthåndverkprisen er opprettet for å hedre kunstneren bak det mest markante kunstverket på utstillingen og er på kr 100 000. Prisjuryen har bestått av kunsthistoriker/kunstkritiker Mona Gjessing og kunsthåndverkerne Ingun Myrstad og Franz Schmidt.

Utstillingen er et samarbeid mellom Norske Kunsthåndverkere og Nasjonalmuseet, som også presenterer et omfattende formidlingsprogram i tilknytning til utstillingen på sine nettsider, se http://bit.ly/p3ZmmT

Først publisert: 16. september 2011, 21:20 - Sist oppdatert: 17. september 2011, 00:04