Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Stikk ut!!

Elinor Bolme Onsdag 23. april 2014

StikkUt! er Friluftsrådet  Nordmøre og Romsdal i samarbeid med fleire kommunar i fylket si satsing for å få fleire folk ut på tur. Dei ulike kommunane  har valgt ulike turmål med variert vanskelighetsgrad. Turne skal være fra de lette (grønn løype) der alle kan ferdas trygt og det kreves ingen spesielle ferdigheter, til krevande turer (rød løype) for erfarne turgåere med god utholdenhet.

Til alle turmåla er det skreve gode turbeskrivelser og det er satt opp skilt som viser at det er ein StikkUt! tur, samt stedsskilt.

Årets Stikk-ut turer i Surnadal med oppstart 1. mai 2014 er:

Hjelmen, Bøfjorden
Kleiva, Skei
Knyken, Nedre Surnadal
Langvatnet, Nedre Surnadal
Nordviksula, Nordvik
Strengen, Kvanne
Svinvikrunden, Svinvika
Svorka og Bjorvollen, Bøverdalen
Trodalen, Bæverfjord

Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal har også ei eiga nettside StikkUt! der den elektroniske registreringa skjer. Her kan alle «samle» på turar både i sin egien komune og i de andre medlemskommunane. Turklassetrimmen varer fra 1. mai – 31. oktober 2014 og i denne perioden er det mulig å besøke turmålene og skrive seg inn i boka som ligg i turkassa.

I kvar turkasse ligg det også eit laminert kodeark. Du kan registrere din turkode på nettsida via datamaskina når du kjem heim, eller via din smarttelefon når du er ved turkassa. Last ned mobilappen som heiter Morotur så har du både StikkUt! turar og alle andre turer i Møre og Romsdal lett tilgjengelig.

Stikk hit og registrer deg!

 

Først publisert: 23. april 2014, 08:00 - Sist oppdatert: 22. april 2014, 21:53